Atrás

El Port de Tarragona enceta la tercera edició del cicle ‘Lectures de mar’ enfocada al barri del Serrallo

El Port de Tarragona enceta la tercera edició del cicle ‘Lectures de mar’ enfocada al barri del Serrallo
30 Sep
2022

L’activitat, gratuïta, es durà a terme el pròxim divendres 7 d’octubre a les 19:30 al Teatret del Serrallo

Es tracta d’una proposta cultural que combina música i lectura de textos històrics i literaris

L’activitat està organitzada per l’Arxiu del port Tarragona i la Biblioteca Pública de la ciutat i, per assistir es necessita reserva prèvia a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

El pròxim divendres, 7 d’octubre a les 19:30, el Teatret del Serrallo serà l’escenari per representar la tercera edició del cicle ‘Lectures de Mar’. Aquesta vegada la proposta cultural estarà enfocada al barri mariner del Serrallo

. ‘Lectures de Mar’ combinarà música i lectura de textos històrics i literaris que van néixer l’any 2019 amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania la història marítima i portuària de la ciutat d’una forma més amable, sonora i visual.

Aquest cicle està organitzat conjuntament per l’Arxiu del Port de Tarragona i la Biblioteca Pública de Tarragona, organitzadors que estan molt satisfets de donar continuïtat a aquesta activitat a causa de la molt bona acollida que va tenir en les darreres dues edicions.

Cal recordar que es tracta d’una proposta cultura de caràcter gratuïta, però amb aforament limitat, per tant, per assistir cal enviar un correu a l’adreça Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Textos i música

En aquesta nova edició, que gira al voltant del Barri del Serrallo, els rapsodes interpretaran lectures extretes del llibre El naixement dels barris del Port de Luis Ballester i Coia Escoda, publicat pel Servei de Publicacions del Port de Tarragona l’any 2005, dins la col·lecció Saturnino Bellido, del qual se n’han triat sis fragments adaptats per a la lectura en veu alta.

Aquests textos de l’obra de Ballester i Escoda s’acompanyaran d’altres lectures relacionades, d’autors locals com Artur Bladé Desumvila, Rovira i Virgili, Pin i Soler, Olga Xirinacs o Jordi Tiñena, fins a un total de vint-i-sis textos.

Els rapsodes encarregats d’interpretar aquests fragments seran Encarnació Laínez, Josep Maria Piñol i Antònia Sabater. La música anirà a càrrec dels músics David Blay i Eladi Dalmau.