El Port de Tarragona ofereix una setmana d’activitats vinculades a la mar dins de la celebració del Dia Marítim Mundial

El Port de Tarragona ofereix una setmana d’activitats vinculades a la mar dins de la celebració del Dia Marítim Mundial
26 Sep
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Els diferents espais culturals del Port de Tarragona com són el Teatret del Serrallo, el Museu, l’Arxiu del Port i el Moll de Costa han preparat un seguit d’activitats per donar a conèixer la mar entre la ciutadania, presentant com a plat fort l’espectacle “Dones de Sal” de la reconeguda Neus Mar

Un any més arriba al Moll de Costa la celebració del Dia Marítim Mundial que s’estrena amb un cartell ple d’activitats culturals dirigides a tots els públics que el Port de Tarragona ha programat amb la voluntat de fer conèixer la importància del transport marítim i les persones que dediquen la seva vida a aquest propòsit, així com donar a conèixer la mar i la tradició marinera a la ciutadania.

DONES DE SAL ( 1 d’octubre a les 20 hores al Tinglado 1)

Espectacle musical ideat i dirigit per Neus Mar (veu) i Montse Canals Rabassada (dansa), amb escenografia de Jaume Tans, en coproducció amb el Museu de Pesca de Palamós. “Dones de Sal” es tracta d’un espectacle que, com el seu nom anticipa, vol ser un homenatge a totes aquelles dones que malgrat la seva invisibilitat històrica, també formen part consubstancial del món del mar. Dividit en tres parts: tradició, reflexió i passió, i amb l’havanera com a eix vertebrador, el concert combina la música amb dansa contemporània. Espectacle amb aforament limitat. Cal realitzar reserva prèvia a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o al telèfon 977 259462 en horari de 9 a 14 hores fins divendres.

“AL MUSEU ... PESCA LA HISTÒRIA!” (29 de setembre al Museu del Port)

Visita en família al Museu del Port de Tarragona per poder descobrir-lo d’una manera diferent. La descoberta dels objectes relacionats amb el port comercial, pesquer i esportiu serviran de fil conductor per apropar-nos a ha història i el present del Port de Tarragona amb una visita adaptada al públic familiar. Quins són els tipus de pesca que es duen a terme al barri del Serrallo, quines mercaderies arriben a port o què és una "Puça" son algunes de les preguntes que ens plantejarem al llarg del recorregut i anirem resolvent de manera participativa. Activitat gratuïta i adreçada a famílies amb infants a partir dels 6 anys. Durada aproximada d’una hora i amb aforament limitat. Cal realitzar reserva prèvia a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o 977 25 94 34

ESCAPE ROOM “EL MISTERI DE L’ARXIVERA” (30 de setembre i 1 d’octubre a l’Arxiu del Port)

El Port de Tarragona, sota la seva marca cultural Moll de Costa i, organitzat per l’Arxiu del Port, proposa l’activitat “EL MISTERI DE L’ARXIVERA” uns escape room on s’hi posen a prova les habilitats dels participants per salvar a l’arxivera, i on cal resoldre una sèrie d’enigmes utilitzant tot l’enginy i imaginació possibles per tal de superar el repte. Els objectius d’aquesta activitat son oferir una proposta diferent d’oci per tal d’apropar l’Arxiu a la ciutadania alhora que es donen a conèixer alguns dels espais de l’Arxiu del Port. Cal realitzar reserva prèvia a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.. Activitat amb aforament limitat.

“HISTÒRIES DE LA MAR SALADA” (2 d’octubre al Teatret del Serrallo)

El Teatret del Serrallo juntament amb Blai Senabre, ens presenten un nou espectacle de petit format pensat perquè els mes petits fomentin la imaginació literària amb una història que des dels mars i els oceans que hi ha pel món us portem aquests contes, una mica salats, que expliquen les aventures de les criatures que viuen sota la superfície del mar i al seu voltant. Així doncs, si els voleu escoltar haurem de bussejar ... o no! Espectacle dirigit a un públic familiar. Es podrà veure, de manera gratuïta, el diumenge 2 d’octubre, amb reserva prèvia a la plataforma Entradium a partir de les 11 hores del dia 28 de setembre

EXPOSICIÓ “ 75è ANIVERSARI CLUB CICLISTA” (fins al 23 d’octubre al Refugi 1 – sala 1)

Al Refugi 1 (sala 1) del Port de Tarragona es mostra una exposició commemorativa dels 75 anys del Club Ciclista de Tarragona que es divideix en dues seccions: la història del Club Cicclista de Tarragona i la història del ciclisme en general. Una exposició que mostra la història del club amb projeccions, recopilació d’imatges, selecció de bicicletes d’època i complements i objectes de col·leccions privades. També s’hi realitzaran activitats complementàries com són conferències, sortides en BTT o ciclisme de carretes i tallers, entre d’altres. L’exposició romandrà oberta fins el 23 d’octubre. L’horari expositiu e de les 10 a les 13h i de 17 a 20h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és de’11 a 14h. Entrada gratuïta.

EXPOSICIÓ “ EUSTAQUI VALLES, L’ART DE LA SUPERVIVÈNCIA” (fins el 13 de novmebre al Tinglado 2)

‘L’art de la supervivència’ retrata, des d’un punt de vista molt personal, la manera de fer i entendre l’art d’Eustaqui Vallès. La vida s’accelera amb el pas dels anys i el temps corre cada cop més efímer. Les formes de treball antigues semblen condemnades a l’extinció arrossegades pel progrés i la producció en sèrie. Només els últims clàssics resisteixen el pas del temps mentre vetllen per la supervivència d’una forma de treballar l’art amb data de caducitat. Eustaqui Vallès és un dels últims artesans avui dia. Escultor, reproductor i restaurador, va néixer a la Part Alta de Tarragona, el 23 de setembre de 1937, on hi ha el seu taller, un espai on el temps s’ha aturat, i on treballa l’ofici des de fa més de 60 anys fidel a les tècniques artesanals de tota la vida. La mostra compta amb col·laboracions del món cultural i social del Camp de Tarragona com l’Associació de l’ermita de la Mare de Déu de la Riera, el Col·legi d’Enginyers la Confraria del Nostre Pare Jesús del Calvari de Reus, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i la Reial Germandat de Jesús de Natzarè de Tarragona. L'exposició romandrà oberta fins al 13 de novembre de 2022. L’horari expositiu del recinte és de les 10 a les 13 h i de 17 a 20 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores.

EXPOSICIÓ “DESENTERRANT EL SILENCI” (fins el 30 d’octubre al Refugi 1 sala 3).

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors