Experts en transició energètica alerten del retard en la implantació de les renovables a Catalunya, en una jornada organitzada per ChemMed

Experts en transició energètica alerten del retard en la implantació de les renovables a Catalunya, en una jornada organitzada per ChemMed
07 Jun
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Representants d’Enginyers Industrials de Catalunya i d’Eolic Cat han demanat que s’accelerin noves instal·lacions si es vol complir amb els objectius de descarbonització

L’Assemblea General del clúster químic tarragoní oficialitza Ignasi Cañagueral (AEQT) com a nou president, al costat de Josep Maria Cruset (APT) com a vicepresident

El clúster ChemMed Tarragona ha organitzat aquest dimarts una jornada divulgativa sobre la transició energètica que ha posat en relleu el retard en la implantació de les energies renovables a Catalunya, respecte del que seria necessari per tal de complir amb els objectius de descarbonització marcats en els horitzons 2030 i 2050, en un acte que ha tingut lloc a la seu institucional de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

En la jornada, a la qual s’ha convidar experts del col·legi Enginyers Industrials de Catalunya i de la plataforma Eolic Cat, s’ha constatat la necessitat urgent d’accelerar l’aprovació i execució de nous projectes i instal·lacions de generació d’energies renovables al territori per tal de redreçar la situació i aspirar a complir amb els esmentats objectius.

Les dues ponències les han ofert, d’una banda, Josep Maria Montagut, Juan Puertas, Lluis Pinós i Jeroni Farnós, en nom d’Enginyers Industrials de Catalunya, sota el títol “Anàlisi de la Transició Energètica a Catalunya 2050”; i, de l’altra, Víctor Cusí i Puig, en nom d’Eolic Cat”, amb el títol “El desplegament de l’energia eòlica a Catalunya en el marc de la PROENCAT 2050”. “

O espavilem a tramitar, autoritzar, construir, posar en servei i operar parcs eòlics i horts solars fotovoltaics a Catalunya, o caldrà allargar la vida operativa dels tres reactors nuclears i, a més, construir infraestructures elèctriques per importar electricitat –naturalment, eòlica i solar fotovoltaica- de l’Aragó”, ha advertit Cusí amb contundència.

Assemblea General de ChemMed

Abans de la jornada divulgativa havia tingut lloc l’Assemblea General anual de ChemMed, el clúster químic liderat per l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), i que aplega també les principals institucions i organitzacions públiques i privades del territori.

La reunió ha oficialitzat Ignasi Cañagueral com a nou president del clúster, conseqüència automàtica derivada de la seva recent elecció com a nou president de l’AEQT, mentre que el president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, continua essent el vicepresident.

En l’assemblea s’han aprovat els comptes de l’exercici 2021 i el pressupost per aquest 2022, així com també el pla d’acció per aquest any. Un pla que com a principals actuacions preveu la participació del clúster en diferents esdeveniments del sector a nivell internacional, o l’edició i renovació de materials promocionals del ChemMed Tarragona com a destí de noves inversions.

La importància de la col·laboració

El nou president de ChemMed i president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral, ha posat en valor ChemMed com a plataforma de consens territorial, que aplega institucions i organitzacions públiques i privades, amb el compromís de treballar per la sostenibilitat i viabilitat del clúster a llarg termini. Alhora, també ha destacat el paper divulgatiu de l’acte d’avui, en el qual s’ha constatat que “a més dels aspectes de competitivitat que cal resoldre, el futur del sector passa sobretot per la transició energètica, i per fer-la possible caldrà alinear molts factors, entre ells una aposta molt ferma per les energies renovables”.

Per la seva banda, per al vicepresident de ChemMed i president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, "la col·laboració públic-privada és la clau de l'èxit de molts projectes de promoció, comercialització i d'atracció d'inversions, i ChemMed és un bon exemple d'aquest tipus de cooperació que contribueix a la resiliència econòmica i a la transformació energètica d'un sector clau de l'economia del territori i del país".

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de Vaixells

Situación de Vaixells

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!