Sant Jordi 2022 arriba al Port de Tarragona amb activitats culturals i novetats editorials

Sant Jordi 2022 arriba al Port de Tarragona amb activitats culturals i novetats editorials
13 Abr
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

A partir del 19 d’abril fins al 28 d’abril el Moll de Costa acollirà activitats culturals dirigides a petits i grans

El Museu del Port presenta la vigília de Sant Jordi el conte Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona amb els Nanos Pescadors Petits

Les propostes, d’entrada lliure i amb reserva prèvia, estan publicades a l’agenda d’activitats de la pàgina web del Port

Un any més el Port de Tarragona està preparant un programa cultural amb motiu de la Diada de Sant Jordi amb nombroses novetats editorials dirigides a la ciutadania i per a tots els públics.

Novetats editorials

El dimarts 19 d’abril es presentarà el llibre El servei a l'Armada i la redempció en metàl·lic. Els matriculats de Tarragona (1832-1861) de Josep M. Sanet Jove. La presentació durà a terme a l’Arxiu del Port de Tarragona a les 19 hores publicat per Silva Editorial amb la col·laboració del Port de Tarragona. Ens presenta el servei militar a l’Armada a partir de les “substitucions” que es podien fer, naturalment, pagant a partir de l’Ordenança de 1837 i que fou vigent fins al 1914. Bona part de la recerca d’aquest treball Josep M. Sanet l’ha fet a partir de l’Arxiu Històric de Tarragona i dels llibres sacramentals de l’Arxiu Diocesà de Tarragona i “d’una migrada bibliografia” existent.

El dimecres 20 d’abril, també a l’Arxiu del Port de Tarragona i a les 19 hores, coneixerem Marca Registrada! Empreses del camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre al Boletín Oficial de la Propiedad Intelectual (1886-1938), obra dirigida per Albert Arnavat, que presenta un recull gràfic de totes i cada una de les marques comercials de la demarcació de Tarragona compreses entre el 1886 i el 1938.

Divendres 22 d’abril a les 18 hores serà el dia de presentació del nou conte al Museu del Port de Tarragona Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona que és el número 6 de la col·lecció “Petit Museu”, fruit de la col·laboració del Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona. Una presentació, de caràcter festiu, on l’autora dels textos, Imma Teixell narrarà aquesta història a tots els assistents i en la que s’acompanyarà dels Nanos Pescadors Petits.

Aquest conte s’emmarca dins del projecte de recuperar el patrimoni immaterial del barri del Serrallo, amb textos d’Imma Pujol i il·lustracions d’Antonio Latre que ens explica la vida de la senyora Vicenta com a venedora de peix al Mercat de Tarragona. És una activitat gratuïta adreçada a infants a partir de 5 anys. Cal fer reserva prèvia a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Recital de poesia de Gabriel Ferrater

El mateix divendres 22 d’abril, a les 20 hores, el Teatret del Serrallo serà l’escenari del Recital de Gabriel Ferrater a càrrec de Jordi Salvadó acompanyat al piano de Maria Jacobs. El rapsode Jordi Salvadó i la música Maria Jacobs al piano interpreten una selecció de poemes de Gabriel Ferrater, amb motiu de l'Any Ferrater que té lloc aquest 2022.

El recital compta amb explicacions del context i significat dels poemes, fent-los amens i comprensibles per a tot tipus de públic, amb el deliciós acompanyament del piano de la Maria Jacobs que embolcalla el públic. Les invitacions es posaran a disposició mitjançant la plataforma Entradium.

El Port de Tarragona a la Rambla Nova

El dissabte 23 d’abril, Sant Jordi, el Port de Tarragona recupera la tradició un any més i estarà present a la Rambla Nova de Tarragona amb estand propi presentant les novetats editorials del darrer any així com la resta de publicacions més destacades del Servei de Publicacions del Port de Tarragona.

I a l’estand del Port hi haurà dos autors que signaran les seves obres: Patricia Terrado, autora de Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona (s. XVII – XIX), de les 10 a les 12 hores, i Joan Carles Blanch autor del llibre institucional Atles històric i il·lustrat del port de Tarragona. Del passat al present, que ho farà de les 18 a les 19.30 hores.

Enguany l’estand portuari té una imatge renovada i sostenible. El Port Tarragona aposta per la sostenibilitat amb una iniciativa de creació de productes amb material de rebuig del Port Tarragona. I amb aquest estand, a fi i efecte de donar una segona vida als materials residuals que genera la comunitat portuària, el Port Tarragona enceta una nova manera de crear elements amb matèria primera sostenible.

Maridatges, museus i exposicions...

El diumenge 24 d’abril el Museu el Port de Tarragona ofereix l’activitat Vivint el Port de 12.30 a 13.30 hores. Un maridatge d'històries portuàries vinculades al comerç, l'esport, les embarcacions, la pesca... acompanyades d'un tast de diferents vins de la terra, tot fent un recorregut pel nou Museu del Port de Tarragona. Activitat gratuïta amb reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat o 977 259 434 atès l’aforament limitat.

Últims dies per visitar les exposicions

Durant aquests dies també es podran visitar les diferents exposicions al Moll de Costa: al Tinglado 1, ‘Ahir i Avui. Fotografies històriques i actuals del Port de Tarragona’, al Tinglado 2, ‘Formes Deformes’ de Miquel Planchart i al Refugi 1 la ‘XXX Exposició col·lectiva del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona’.

I també el mateix diumenge 24 d’abril a les 12 hores es pot conèixer l’exposició ‘Formes Deformes’ en una visita guiada de la mà del seu autor Miquel Planchart.

Coneix el Port en golondrina

Per complementar el programa cultural, el Port de Tarragona oferirà una sèrie de visites en golondrina per conèixer el port des de mar. Les sortides seran el dissabte 23 d’abril a les 12 i a les 13 hores. I diumenge 24 a les 13 hores. Totes elles amb sortida des del barri del Serrallo. Es tracta d’una activitat gratuïta amb invitació. Atès l’aforament limitat, les invitacions es podran treure mitjançant la plataforma Entradium.

Literatura i enologia

I per tancar la programació cultural el Port de Tarragona proposa una nova activitat sota el nom de ‘Diàlegs’. En el marc de la festa de Sant Jordi, el Teatret del Serrallo inicia un projecte de col·laboració amb l’objectiu de donar suport a les iniciatives de la ciutat. En aquesta ocasió de la mà de la DO Tarragona amb les editorials del territori s’inicia un camí, que s’espera que sigui de llarg recorregut.

‘Diàlegs’ pretén ser una plataforma de coneixement en la que a través de la relació entre la literatura i el vi es doni la creació d’un producte de nova creació que acosti ambdós mons al públic. En el mes de març s’han establert les trobades entre l’editorial, els escriptors i escriptores i els cellers de la DO Tarragona per tal de trobar l’encaix més adient que casi les obres a presentar, amb el millor maridatge. Aquestes trobades, a priori, seran enregistrades i serviran per fer la comunicació del mateix projecte que tindrà la seva presentació el pròxim dia 28 d’abril al Teatret del Serrallo. El dia de la presentació es convida al públic a gaudir del resultat final d'aquests diàlegs entre les obres literàries i els vins que s’han triat i que s’avinguin més a la temàtica de cada autor/a. ‘Diàlegs’ convida a les persones assistents a gaudir d’un espectacle enològic i literari inèdit, únic i creat en exclusiva per l’ocasió. Enguany, l’editorial és Arola editors, i el projecte és que cada any es convidi a una editorial diferent.

Totes les activitats són publicades a la pàgina web del Port de Tarragona https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de Vaixells

Situación de Vaixells

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!