Atrás

L’Arxiu del Port organitza un taller de genealogia

L’Arxiu del Port organitza un taller de genealogia
23 Mar
2022

El 29 de març comença un nou cicle de tallers gratuïts a l’Arxiu portuari

El Taller de Genealogia, amb una durada de 12 hores, s’impartirà en quatre tardes els mesos de març i abril

Des de l’Arxiu del Port ja fa una bona colla d’anys que s’organitzen, amb caràcter anual, un seguit de tallers adreçats a l’alumnat de la universitat i al públic en general, amb l’objectiu d’acostar disciplines que puguin ser d’utilitat per a la investigació en els arxius, com la cartografia, la paleografia o la restauració i conservació de documents.

Totes les edicions que se n’han fet fins ara han tingut molt d’èxit, i és per això que des de l’Arxiu s’aposta, un cop més, per a donar continuïtat a aquesta activitat.

Aquest 2022, a més a més, aquests tallers restaran agrupats dins el nou cicle titulat: ‘Els tallers de l’Arxiu’ i es preveu que se’n facin tres al llarg de l’any. El primer que s’organitza començarà la darrera setmana del mes de març i es dedicarà a la genealogia.

Amb el títol: ‘Taller de Genealogia. Aprèn i coneix els teus orígens’, Joan Maria Quijada Bosch, historiador i tècnic de l’Arxiu de l’Arquebisbat de Tarragona, acostarà al personal que hi assisteixi nocions i pautes d’aquesta disciplina, imprescindible per a dur a terme investigacions on calgui referir-se o cercar els antecedents familiars.

El taller, que s’impartirà a les instal·lacions de l’Arxiu del Port, s’estructura en quatre sessions de tres hores, els dies 29 i 31 de març i el 5 i 7 d’abril, en horari de 4 a 7 de la tarda. L’activitat és gratuïta i com sigui que les places són limitades, caldrà fer inscripció prèvia enviant un correu a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..

Els arxius són uns dels espais on resta la informació més important a l’hora de reconstruir una història familiar, resoldre dubtes o cercar informació sobre les eines de construcció genealògica que hi ha a les xarxes. Conèixer la història de cada família contribueix a preservar un passat que es pot compartir amb altres generacions.