Atrás

‘Huracans al Mediterrani’ amb Tomàs Molina al Museu del Port de Tarragona

‘Huracans al Mediterrani’ amb Tomàs Molina al Museu del Port de Tarragona
18 Mar
2022

Dimarts 22 de març el cap de meteorologia de TV3 fa una conferència amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua

El proper dimarts 22 de març es commemora el Dia Mundial de l’Aigua i des del Museu del Port de Tarragona, com en anteriors edicions, hi participa amb la programació d’una conferència perquè el públic assistent conegui les situacions que ens podem trobar, en un futur no llunyà, a conseqüència del canvi climàtic al món marítim i, especialment, a la Mediterrània.

I amb motiu de la commemoració, el Port de Tarragona ha organitzat a les seves instal·lacions, una conferència per al dimarts 22 de març a les 19.30 hores, amb el títol ‘Huracans al Mediterrani? Com canviarà el nostre mar amb el canvi climàtic’ a càrrec de Tomàs Molina Bosch, físic, periodista i cap de meteorologia de la Televisió de Catalunya.

El nostre món s’ha accelerat en els últims anys, i amb ell, el clima del planeta també ho està fent. La mar i els vents que bufen a la Mediterrània també són diferents dels de fa uns anys. Ha canviat la temperatura i la salinitat de l’aigua, també l’alçada del nivell del mar, i aquests canvis estan fent canviar les espècies que viuen a l’aigua, però també les infraestructures dels ports o la forma de les platges. Els canvis ja s’estan produint, però quina en serà la seva evolució els pròxims anys?

El meteoròleg intentarà respondre a aquestes qüestions a les instal·lacions del Museu. És una activitat gratuïta i cal fer reserva prèvia a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. atès l’aforament limitat.

El Museu del Port de Tarragona amb aquesta activitat s’acosta al públic general i vol que aquesta iniciativa ajudi a redescobrir la nova museografia inaugurada l’any passat amb una completa remodelació de les instal·lacions. En dates pròximes es presentaran noves propostes del #NouMuseuPortTarragona.