El Teatret del Serrallo acull la 7a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social

El Teatret del Serrallo acull la 7a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social
02 Dic
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

PortSolidari lliura el premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable tarragonina a APRODISCA de Montblanc

En el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat de Tarragona, el Teatret del Serrallo ha acollit avui dijous l’acte de lliurament de premis en la 7a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social que convoca la Federació Catalana de Voluntariat, amb l'objectiu de reconèixer les bones pràctiques de responsabilitat social de les entitats. El premi va néixer l’any 2015 i promou el coneixement i la pràctica de la responsabilitat social (RS) entre les entitats que en formen part i les apropem a la cultura i a l’activitat empresarial.

Uns premis que, a més a més, han sabut adaptar-se a la nova situació provocada per la pandèmia reconeixent programes específics d'actuació davant l'emergència sanitària que han dut a terme les entitats del tercer sector, la tasca de les quals s'ha volgut reconèixer i donar-li suport.

La Federació Catalana de Voluntariat Social és la plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya, conforma una xarxa d’entitats sense afany de lucre que treballa pel foment, la promoció i el reconeixement del voluntariat social, al nostre país i aplega prop de 340 entitats amb les quals s’impulsen recursos i serveis per afavorir l’acció voluntària, una acció que impacta sobre un total d’unes vuit-centes mil persones a Catalunya.

Durant les edicions ja celebrades, més de 140 entitats s’hi han presentat i 12 d’elles s’han pogut beneficiar del Premi, el qual consta d’una categoria catalana i de quatre categories provincials. Les cinc entitats guanyadores reben un premi en metàl·lic i són avaluades per un jurat constituït entre persones expertes en empresa i RS, en tercer sector i en voluntariat.

Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, la Federació Catalana de Voluntariat torna a celebrar les actes de reconeixement en format presencial als quatre territoris: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. I a Tarragona s’ha fet en un espai que, des del seu origen, ha estat vinculat a projectes solidaris: el Teatret del Serrallo.

Enguany, amb el lema “l’ADN que ens uneix” des del Teatret s’ha reconegut el compromís i la implicació de les persones voluntàries de les entitats i organitzacions. L’acte de reconeixement ha estat conduït per la directora de Port Ciutat, Montse Adan, en representació del president del Port de Tarragona, Josep M Cruset, tot desitjant que aquesta iniciativa tingui continuïtat i oferint les instal·lacions portuàries per a les activitats solidàries, com en cas de l’edició d’enguany que ha impulsat PortSolidari com a entitat local.

L’acte s’ha iniciat amb una actuació de la companyia de teatre Improacatomba juntament amb testimonis de voluntariat. I, seguidament, s’ha donat a conèixer l’entitat guanyadora del Premi Lluís Martí al valor social en la categoria catalana, patrocinat per l’Associació de Voluntaris de CaixaBank i dotat amb 4.000 euros, que s’ha atorgat a CPS Francesc Palau en reconeixement a la millor pràctica d’RS atès que ha impulsat un espai que ofereix noves possibilitats d’ocupació a persones en risc d’exclusió social.

Els premis es lliuren als quatre territoris i a Tarragona s’han atorgat els de la categoria catalana i local, i com a jurat han participat representants experts d'empresa i responsabilitat social, del tercer sector i de voluntariat que han valorat els projectes presentats.

El Port de Tarragona, patrocinador en la categoria local del premi

En el mateix acte, s’ha concedit el premi en categoria local al millor projecte de construcció de comunitat local socialment responsable de les comarques de Tarragona, patrocinat per Port de Tarragona i PortSolidari i dotat amb 1.500 euros, a l’entitat APRODISCA (Associació Pro-Persones amb disminució psíquica de la Conca de Barberà) de Montblanc. APRODISCA és una entitat social sense finalitat de lucre especialitzada en la prestació de serveis per a persones amb discapacitat, que va ser creada l’any 1983 i compta amb una llarga trajectòria en promoure i gestionar, recursos i programes en l’àmbit de la integració social i laboral.

PortSolidari col·labora amb Stella Maris-Apostolat de Mar

Com cada any, PortSolidari, en col·laboració amb l'entitat Stella Maris-Apostolat del Mar, impulsa la campanya de recollida de gorres de llana per als mariners que arriben al Port de Tarragona. L'entitat treballa per donar suport a aquests mariners que es troben lluny de casa, moltes vegades en condicions precàries.

Les gorres poden ser noves o usades sempre que estiguin en bones condicions, de qualsevol color; l'únic requisit és que no tinguin borla al capdamunt perquè dificulta posar-se el casc que, per seguretat, s'ha de portar obligatòriament. La campanya estarà activa fins al 12 de desembre i les gorres es poden dipositar al contenidor de Port Solidari del vestíbul de l'edifici administratiu del Port de Tarragona, al passeig de l’Escullera, s/n.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona