L’ICAT i el Port de Tarragona organitzen conjuntament les VIII Jornades de Dret Portuari

L’ICAT i el Port de Tarragona organitzen conjuntament les VIII Jornades de Dret Portuari
26 Nov
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La iniciativa permet aprofundir en l’especialització i actualització de coneixements dels professionals del Dret Marítim a Tarragona El Port, gràcies a ser patrocinador principal, ha donat la possibilitat de participar en aquest esdeveniment a empreses de la Comunitat Portuària

El Port de Tarragona i l’Il·lustre Col·legi d’Advocacia de Tarragona (ICAT) han presentat, a la Sala d’Actes d’ICAT, les VIII Jornades de Dret Portuari de Tarragona.

La trobada s’ha celebrat aquest divendres, 26 de novembre, en una sessió que ha començat a les 9:00 del matí amb unes paraules de benvinguda del president del Port Tarragona, Josep M. Cruset i del Vicedegà del Col·legi, Julio de Parellada.

Tots dos han reconegut i s’han mostrat molt satisfets per la celebració de la vuitena edició d’aquestes jornades que, donen la possibilitat d’actualitzar permanentment els continguts d’una matèria tan específica i tan important per als col·lectius de professionals relacionats amb el Dret Portuari a Tarragona.

Cruset també ha destacat la importància que, per al desenvolupament de la comunitat portuària del Port, té comptar amb juristes especialitzats en l’àmbit del dret portuari. El president del Port ha volgut agrair i destacar la gran tasca acomplerta conjuntament entre l’ICAT i els Serveis Jurídics del Port Tarragona per consolidar aquestes jornades de primer nivell a la ciutat. Ha finalitzat la seva intervenció agraint a totes les persones assistents a l’acte el seu compromís per reforçar i potenciar els coneixements dels experts en Dret Portuari.

A continuació i, després de la inauguració, ha arribat el torn de les ponències. La primera sota el títol ‘Les principals novetats introduïdes al dret portuari de Catalunya per la Llei 10/2019, de 23 de desembre, de Ports i Transports en Aigües Marítimes i continentals’ a càrrec de la directora tècnica de l’Entitat de Dret Públic Ports de la Generalitat, Esther Roca Isart.

La segona ponència l’ha pronunciada l’Advocat de l’Estat-Cap en Cantàbria, Telmo Esteban Fernández, una intervenció que ha girat sobre ‘Experiències rellevants al Port de Santander Legitimació, concessions i contractes’.

Després d’una breu pausa ha començat la tercera exposició ‘Les mesures de reactivació econòmica per fer front a l’impacte de la COVID-19 en l’àmbit de ports d’interès general, establerts al Real Decret-Llei 26/2020, de 7 de juliol’ a càrrec de la Secretaria General de l’autoritat Portuària de València, Alicia Paz.

Per concloure l’acte l’Advocat de l’Estat i Cap de l’Assessoria Jurídica de l’organisme Públic de Ports de l’Estat, Antonio Morillo ha parlat sobre els ‘Aspectes problemàtics de la modificació substancial de les concessions demanials i del tràmit de competència de projectes en el procediment d’atorgament de les concessions demanials’. Les VIII Jornades de Dret Portuari de Tarragona han estat clausurades pel Vicedegà del Col·legi d’Advocacia de Tarragona qui ha rebut la gran acceptació i gratitud de tot el públic assistent.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors