Les inversions al moll d’Aragó de Port Tarragona ajuden a resistir l’embat del temporal DANA

Les inversions al moll d’Aragó de Port Tarragona ajuden a resistir l’embat del temporal DANA
24 Nov
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

En els últims 5 anys, s’han executat 5 obres de millora per un import total de més de 3 milions d’euros

L’1 de novembre va entrar en funcionament el nou servei de conservació preventiva i correctiva de l'obra civil del Port de Tarragona

El Port Tarragona ha invertit un total de 3.229.674€ en els últims cinc anys en la xarxa de recollida d’aigües pluvials del moll d’Aragó que han servit per evitar inundacions causades per l’acció de temporals similars a l’episodi meteorològic que ahir va assotar la costa tarragonina.

El Moll d’Aragó és un dels molls més concorreguts del Port de Tarragona. En ell s’hi carreguen i descarreguen principalment mercaderies a granel, com son els productes agroalimentaris i minerals. L’estratègica ubicació d’aquest moll i la gran quantitat de sitges i magatzems que s’hi troben fa que els trànsit de camions i trens sigui molt elevat, esdevenint un punt clau per a les instal·lacions portuàries tarragonines.

En tot aquest temps les obres s’han realitzat per fases per tal de no interrompre les diferents operatives portuàries que allí es duen a terme, aconseguint que un dels motors del Port de Tarragona seguis funcionant al màxim rendiment.

Un quinquenni de millores que no cessen

Atès l’alt grau d’utilització i per ser un dels molls amb més història del Port de Tarragona, el moll d’Aragó ha gaudit en els últims anys d’un seguit de millores per modernitzar-lo i adaptar-lo als nous temps.

L’any 2017 es va realitzar la millora del ferm del vial a l'andana baixa del Moll Aragó, per un valor de 611.650,64€ es va millorar el ferm i els vorals del vial, així com la xarxa de recollida d' aigües pluvials. L’any següent, el 2018, es van invertir 578.798,18€ per la millora i l’ampliació dels col·lectors de pluvials de la meitat sud del moll d'Aragó.

L’any 2019 es va implementar de sistema de drenatge al costat de les sitges de SITASA al Moll Aragó,  per un import de 503.959,32€ es van millorar els col·lectors de pluvials de la meitat nord del moll d'Aragó.

Aquest mateix any el Port de Tarragona ha seguit invertint, en concret en la millora del ferm en vials transversals i per millorar l'evacuació de l'aigua per un import de 324.387,75€. L’última actuació realitzada fins al moment, també la que major inversió ha gaudit amb 1.210.880,83€, ha estat  l’adequació del vial perimetral, al costat de la biga cantell. En ella s'ha millorat tota la xarxa de drenatge d'aigües pluvials del vial de circulació costat de mar, s'han executat nous vorals  de recollida d'aigua i s'ha pavimentat tot el vial de nou per millorar les pendents, amb l’objectiu d’evitar possibles inundacions per l’efecte de temporals com la DANA que va afectar Tarragona ahir.

En les properes setmanes començaran unes noves millores amb el canvi de la zona que es troba parcialment pavimentada amb llambordes per formigó amb fibres. Aquesta obra s’ha adjudicat per un valor de 431.584€ i tindrà una durada de 5 mesos.

Un nou servei de manteniment preventiu

Un dels punts claus que ha permès respondre millor davant aquestes situacions de pluja intensa és el nou servei de manteniment preventiu de l'obra civil que disposa el Port de Tarragona.

L'1 de novembre va entrar en vigor el "servei de conservació preventiva i correctiva de l'obra civil", en el qual el Port de Tarragona realitza un servei de conservació de les instal·lacions per un import anual adjudicat de 898.395,17€.

En aquest contracte es planifiquen diversos treballs de manteniment del sistema de recollida de pluvials per garantir el bon funcionament del sistema davant de pluges (neteja mensual d'embornals i col·lectors amb camió bomba i impulsió d'aigua, neteja de vorals, recollida d'elements que dificultin l'evacuació d'aigua, entre d’altres) i disposar d'elements per fer front en situacions d'emergència (bombes per evacuar aigua, camió cisterna, etc).

 

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors