El Port Tarragona dóna la benvinguda al primer creuer de la temporada

El Port Tarragona dóna la benvinguda al primer creuer de la temporada
27 Sep
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Port preveu rebre més vaixells de passatgers durant la tardor

L’embarcació atraca al dic de Llevant a l’espera de la inauguració del Moll de Balears

El Moll de Balears, preparat per subministrar energia elèctrica als creuers

Aquest matí ha atracat al Dic de Llevant del Port de Tarragona el primer creuer de la temporada 2021. El Port ha organitzat un acte de benvinguda, en el qual el president del Port, Josep M. Cruset, ha entregat una mètopa al capità del vaixell “Bolette”, Jozo Gladic. L’acte que ha comptat també amb la presència de la directora d’Operacions Portuàries de l’APT, Núria Obiols; la Sra. Mercedes Marcos, branch manager de MARMEDSA; i el Sr. Gerard Newton, departament d’Operacions de MARMEDSA, empresa consignatària.

Aquest dilluns, 27 de setembre a les 8:00h aproximadament, el Port de Tarragona ha donat per iniciada la temporada creuerística al Port Tarragona amb l’arribada del vaixell Bolette. El creuer que ha atracat al dic de Llevant pertany a la companyia Fred Olsen Cruise Line, una companyia noruega amb seu al Regne Unit. L’embarcació, procedent de Cadis i amb destinació Castelló, salparà de les aigües del Port a les 22:00h d’aquest mateix dilluns. Es tracta d’un vaixell de 237,98 metres d’eslora amb un GT de 62.735, una capacitat de 1.338 passatgers i amb una marcada línia britànica amb les qualitats d’un creuer tradicional de mitja grandària. Bolette és el primer creuer que atraca al Port després de la parada mundial del sector dels creuers a causa de la situació pandèmica viscuda per la COVID-19. El president del Port, Josep M. Cruset, ha destacat “que malgrat aquest és un any sense activitat de creuers a tot el món, el sector ha treballat molt dur per programar algunes escales aplicant les mesures sanitàries i de seguretat necessàries”. Cruset també ha qualificat l’arribada del creuer “com un esdeveniment amb una enorme càrrega simbòlica per al Port, per al turisme de les nostres comarques i per a la recuperació de la normalitat de cara al 2022”.

Temporada de creuers

L’arribada del creuer Bolette podria tenir continuïtat, ja que Port de Tarragona està gestionant algunes reserves més de cara a aquesta tardor. Concretament, la previsió avui dia és que es produeixi l’arribada de cinc creuers durant el mes d’octubre i un de cara al mes de novembre. Tot i això, el Port matisa que “es tracta de previsions i no de confirmacions”.

El Port de Tarragona ha estat preparat en tot moment, tant durant el 2020 com durant el 2021, per a la represa de l’activitat creurística des del punt de l’operativa i, també, des del punt de vista de la logística i de l’aplicació de les mesures sanitàries derivades de la pandèmia COVID19.

El Port, a més, va ser el pioner en l’organització d’un webinar a escala estatal al juny 2020 amb els diferents actors del sector per abordar com afrontar l’activitat creuerística amb les mesures COVID 19 vigents en aquell moment.

En paral·lel, l’equip de gestió de creuers al Port Tarragona, conjuntament amb la Taula Institucional de Creuers, formada per representants institucionals i empresarials del turisme de la Costa Daurada, ha treballat tot aquest temps per intensificar les accions de promoció dels actius turístics del territori i tenen enllestida l’estratègia de retorn a l’activitat del sector, sempre donant prioritat a la salut de les persones i mantenint els protocols sanitaris establerts.

Infraestructures preparades per ara i en el futur

La construcció del Moll de Balears (que finalitzarà en els pròxims dies i romandrà a l’espera de la seva inauguració) permetrà augmentar la línia d’atracada de creuers en 700 metres i oferir una operativa molt més còmoda i àgil. Aquesta infraestructura representa una millora qualitativa, ja que obre la porta a acollir creuers més grans i permet l’atracada de més vaixells de manera simultània.

Es tracta d’una inversió de més de 30 milions d’euros que serveix per ampliar amb 40 hectàrees l’espai destinat a l’operativa de creuers. L’obra es va iniciar en el mes de maig de 2020, superant els efectes de la pandèmia, i acabarà a finals d’aquest mes.

El nou Moll de Balears està preparat per implantar el subministrament d’energia elèctrica als creuers durant l’atracada. Un servei que permetria que els vaixells no cremin combustibles fòssils durant la seva estada al Port, la qual cosa reduiria considerablement les emissions de C02. El moll disposa de 5 arquetes per al subministrament d’electricitat, una de les quals ja està connectada a la xarxa per respondre a les primeres demandes que puguin sorgir del sector.

La marca Tarragona-Costa Daurada

Durant el període de parada forçosa, el Port Tarragona ha treballat per consolidar Tarragona com a destí regular de turisme de creuers, difonent l’atractiu de la ciutat amb una campanya dirigida al sector de creuers. Aquesta acció comunicativa es va basar en la difusió d’un audiovisual, de poc més de 25 segons, sota el títol, ‘Nothing moves without you’, (https://youtu.be/u6gAcmP21ko) promogut per Tarragona Cruise Port Costa Daurada (https://www.tarragonacruiseport.com/). L’audiovisual fa una crida al sector turístic per conèixer la destinació de Tarragona. L’objectiu és mantenir el posicionament en el mapa dels creuers i en el programa de les principals navilieres. La campanya, sota la marca Tarragona Cruise Port Costa Daurada, es desplegà amb l’objectiu d’encarar i reprendre amb èxit la temporada 2021 i les temporades següents.

Temporada 2019 i 2020

Durant la temporada de l’any 2020, el Port va acollir un sol creuer durant el mes de març, període en el qual moltes activitats van quedar aturades a causa de la declaració d’estat d’alarma. El creuer -el Marella Dream, de la companyia Marella Cruises amb 1.462 passatgers- va fer parada al Port de Tarragona el 5 de març, uns 10 dies abans del decret de l’estat d’alarma que, entre altres mesures, va prohibir l’atracada de creuers en tots els ports de l’Estat durant més d’un any. Aquesta mesura va aturar l’activitat de creuers a Tarragona fins ara, 27 de setembre de 2021, en què el sector ha pogut tornar a operar sota estrictes mesures sanitàries amb aforaments i escales limitades.

El Port de Tarragona amb 128.000 passatgers va batre el rècord de creueristes a la temporada 2019, darrera temporada abans de l’aparició de la COVID 19. En el balanç final, es va qualificar aquesta temporada com la millor etapa de creuers des de l’inici del projecte. Aquesta xifra es va poder assolir gràcies a l’assoliment de 63 escales i gràcies a l’arribada de creuers més grans i amb major capacitat de passatgers. A més dels bons resultats quantitatius, l’enquesta de seguiment de la URV va registrar ’un 8,9 sobre deu, ratllant l’excel·lent, en la valoració qualitativa global de la destinació ‘Tarragona-Costa Daurada’ per part dels passatgers dels creuers.

Etiquetado como
  • Creuers
  • Terminal de creuers
  • Creuers a Tarragona

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona