El Moll de Costa, amb exposicions i activitats musicals, culturals i artístiques, dibuixa un passeig festiu per Santa Tecla

El Moll de Costa, amb exposicions i activitats musicals, culturals i artístiques, dibuixa un passeig festiu per Santa Tecla
24 Sep
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Aquest 25 i 26 de setembre tindrà lloc la primera edició de ‘Racons de Mar’, música en directe pels indrets amb més encant del voltant del Port Tarragona

El Tinglado 1 acull les millors obres presentades al certamen organitzat per la Fundació Mútua Catalana

El Tinglado 2 exposa ‘Activistes per la Vida’ del fotoperiodista Gervasio Sánchez

El Refugi 1 rep a algunes de les figures més emblemàtiques de la cultura popular, ‘La Vibrieta’ i ‘La Cucafera’ i a la vegada fa homenatge als fets de l’1 d’octubre amb l’exposició ’55 Urnes per la llibertat’

Aquests darrers dies el Moll de Costa dibuixa un passeig festiu amb exposicions i activitats musicals, culturals i artístiques, totes elles d’accés lliure, que la ciutadania pot visitar i gaudir amb motiu de les Festes de Santa Tecla.

El compromís del Port Tarragona per apropar-se a la ciutadania i oferir activitats culturals, socials i artístiques s’ha convertit en un dels pilars socials de l’organisme tarragoní. L’equip organitzatiu d’activitats del Port Tarragona, sota la marca cultural de Moll de Costa, volia fer un pas endavant i ser present durant les Festes de Santa Tecla, la festa major de la ciutat arrelada al sentiment i passió tarragonina de tota la ciutadania.

Per aquest motiu, Moll de Costa, es va posar a treballar per convertir el passeig en un camí cultural on passejar, visitar, submergir-se i gaudir d’exposicions, algunes d’elles amb un crit discret i reivindicatiu.

Per començar, el Tinglado 1, el passat divendres, 17 de setembre es va fer el lliurament dels premis de la sisena edició del concurs de pintura de la Fundació Mútua Catalana, coincidint amb la inauguració de la mostra de les millors obres presentades al certamen als darrers anys. Un concurs que va atorgar tres premis econòmics de 5.000 euros, 1.200 euros i 1.000 euros. Una mostra que estarà oberta al públic fins al 31 d’octubre.

El camí continua amb una aturada al Tinglado 2, amb ‘Activistes per la vida’, del reconegut fotoperiodista Gervasio Sánchez. Un crit discret i reivindicatiu sobre la vida de 40 activistes pels drets humans i ambientals a l’Amèrica Central. Cada fotografia és el mitjà que Sánchez utilitza per mostrar la valentia , amb la que dones i homes, lluiten contra un món criminal. Aquesta mostra estarà oberta al públic fins al dia 9 de gener de 2022.

Però aquí no s’acaba l’oferta de la #RamblaDeLaCultura, el Refugi 1 del Moll de Costa fa homenatge als fets de l’1 d’octubre amb l’exposició ’55 Urnes per la llibertat’, oberta fins al 17 d’octubre. Es tracta del treball de 55 artistes de Catalunya, des del nord fins al sud, on, a partir de les urnes de l’1-O, mostren les seves creacions i el seu compromís pel dret a decidir. Una exposició que va iniciar el seu recorregut a Brussel·les i ha fet el seu camí per indrets com Perpinyà, Barcelona, Girona, Cadaqués, entre altres. Els i les artistes van cedir els seus treballs de forma gratuïta per ajudar a aconseguir els objectius del projecte, fer memòria i escriure la història. L’exposició, d’accés lliure, estarà oberta fins al 17 d’octubre.

I els nostres passos continuen pel Refugi 1, que ens apropen i ens recorden la Festa Major, l’olor de pólvora i el guirigall de la canalla en veure, la setmana passada, les seves ‘bestietes’, estimades com a símbol de les festes de Santa Tecla. Amb motiu del quinzè aniversari de la ‘Vibrieta’, l’exposició sota el títol, ‘Refugi de Bestietes’, va desembarcar al Refugi 1 durant una setmana per despertar, encara més, l’emoció i el sentiment tarragoní. Una mostra que va tancar el 18 de setembre i que, en només una setmana va rebre 730 persones. Famílies i canalla s’han apropat al Refugi 1 i han pogut constatar la màgia que hi ha darrere de cada bèstia de la nostra cultura popular.

I després de l’èxit viscut amb ‘”Refugi de Bestietes’ el Refugi 1 del Moll de Costa, obre les portes, perquè grans i petits, puguin apropar-se a felicitar a altra de les icones més estimades i populars del seguici tarragoní. Parlem de la fantàstica ‘La Cucafera’ que aquest 2021 fa 30 any. La seva cua, coll i boca no pararà de moure’s per donar la benvinguda a tothom que s’apropi i vulgui saludar-la. Es podrà visitar fins al diumenge 26 de setembre.

Horaris de visites

L’horari de visites de les exposicions és, durant el mes de setembre de dimarts a dissabtes de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h. Durant el mes d’octubre l’horari serà modificat i serà de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h. En tots dos casos els diumenges i festius romandran obertes d’11h a 14 h. Els dilluns els espais culturals del Moll de Costa romandran tancats..

Activitats socials, culturals i artístiques

A les cinc exposicions hem d’afegir altres activitats que s’han donat cita al Moll de Costa. La 31a edició de la ‘Festa per a Tothom’, organitzada fa dècades, per Dow Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona, una festa que any rere any aposta per la festa inclusiva amb l’organització d’actuacions musicals i espectacles.

I, el Museu del Port, continua amb les seves visites guiades per conèixer un nou Museu, més dinàmic, més modern i més atractiu per explicar una història que ens desvela secrets i curiositats d’ahir i d’avui.

El dissabte 18 de setembre, des del passeig del Miracle s’endevinaven velers, caiacs, i regates, la mar Mediterrània era la protagonista i l’escenari ideal per gaudir d’un matí assolellat i festiu. Va tenir lloc el Campionat de Catalunya de Rem de Mar, el Real Club Nàutic de Tarragona va col·laborar a la primera edició de pàdel surf ‘Onades inclusives’ amb set entitats del món de la diversitat funcional de Tarragona, i es va celebrar la 40a edició Regata Santa Tecla – El Desafiament, amb una gran participació. La gent de Tarragona va gaudir d’un espai meravellós per la pràctica d’esports nàutics i, sense oblidar, a totes aquelles persones que es van reunir al passeig Marítim del Miracle i del Km0 per passejar, patinar, agafar la bicicleta o, senzillament, com a punt de trobada.

Pròximes activitats i sorpreses

Aquest pròxim cap de setmana, 25 i 26 de setembre, tindrà lloc la primera edició de ‘Racons de Mar’, un cicle musical on artistes del territori faran gaudir al públic assistent, de les seves creacions musicals. Aprofitant l’encant dels espais del Port Tarragona, les notes musicals inundaran de sons indrets com el Far de la Banya, l’espai verd al voltant de la nova seu institucional del Port, el petit amfiteatre de la Marina Port Tarraco, el ‘Raconet de la pèrgola’ del Serrallo i el simbòlic Teatret.

Sense oblidar la mostra Portautors/es, una mostra que aquest any 2021 arriba a la seva quarta edició amb més novetats que mai. Dels tres premis existents en les darreres edicions, aquest any s’afegeixen el ‘Premi FIM Visa-Seca’ i el ‘Premi Port Tarragona’. Un projecte musical consolidat que potencia i fa visibles als artistes i compositors/es del nostre territori. La convocatòria per inscriure’s va finalitzar el dilluns 20 de setembre.

En definitiva, des de la vila marinera del Serrallo fins al Passeig marítim del Miracle, passant per la Passarel·la del Port, el Kilòmetre 0, Marina Port Tarraco i el Moll de Costa, Tarragona gaudeix d’un eix cultural, social i esportiu que evoca i recorda l’encant d’una ciutat que desperta als braços del Mediterrani.

 

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona