Atrás

El Moll de Balears del Port Tarragona comença la fase de pavimentació de l’explanada

El Moll de Balears del Port Tarragona comença la fase de pavimentació de l’explanada
27 Ago
2021

El procés de pavimentació durarà diverses jornades s'estendrà per tota l'explanada d'unes 3,8 ha

Un paviment que s’ajusta a les necessitats específiques de cada zona del moll en funció del seu ús

El Moll de Balears del Port Tarragona entra en una nova fase constructiva on es pavimentarà amb aglomerat l’explanada d’unes 3,8 hectàrees. A més a més, la zona més immediata al vaixell, la zona de maniobra, es pavimentarà amb formigó ja que és on es concentraran majors càrregues.

La primera fase d’aquest procés va començar el passat dia 16 d’agost amb la pavimentació amb formigó dels primers 210 m de moll, que coincideixen amb la zona que compta amb l’explanada al darrera. Amb els treballs que comencen avui quedaran pavimentats els vials interiors de l'explanada i la zona d'estacionament. Una vegada acabats aquests treballs la pavimentació es podrà continuar amb el formigó en el que resta de moll.

Amb les tasques de pavimentació ja en marxa el Moll de Balears compta amb un aspecte molt definitiu al que tindrà per la seva posada en funcionament. Paral·lelament a la pavimentació s’estan realitzant les últimes tasques de col·locació de defenses i bol·lards. En aquesta direcció també ja s’han instal·lat els fanals i les torres de 27 m per il·luminar el moll.

Un canvi de fisonomia

Quan la nova infraestructura estigui en funcionament augmentarà la capacitat per a rebre més visitants i en millors condicions, amb una línia d’atracada total de 700 metres, ja que, en 240 d'aquests 460 metres de llargada, es podrà atracar en ambdós costats i s’afegeix la zona del dic de Llevant. Amb tot s’ha arribat a doblar el nombre de creuers que podran atracar simultàniament i, també, acollir els creuers més grans del món.

El Port de Tarragona ha ideat aquest moll com un moll multipropòsit, d’aquesta manera podrà rebre diferents tipus de tràfics portuaris ara i en el futur. La nova infraestructura tindrà una vida operativa molt llarga i el seu disseny -si s’escau- permetrà reconvertir el seu funcionament cap a serveis per a sòlids a granel i altres tipus de mercaderies.

 

Canales sociales

​​

Ferias y jornadas

Martes 17 Mayo 2022
Jueves 19 Mayo 2022
00:00 - 00:00
Break Bulk Europe


Lunes 21 Marzo 2022
Jueves 2 Junio 2022
00:00 - 00:00
Oberta la VII Convocatòria d’Ajudes Sílvia Cuesta a projectes solidaris de PortSolidari-PortTarragona


Aviso de circulación

29 Mayo 2022
29 Mayo 2022
Arribada creuer
Km. 0
3 Junio 2022
3 Junio 2022
Arribada creuer
Km. 0

 

  Ayúdanos a mejorar

      ¿Encontraste alguna incidencia? 

                Avísanos