El Port Tarragona inverteix per incrementar l’eficiència elèctrica i reduir el consum i les emissions de C02

El Port Tarragona inverteix per incrementar l’eficiència elèctrica i reduir el consum i les emissions de C02
12 Jul
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Es tracta d’una actuació plantejada a 3 anys amb una inversió total de 1.500.000 €

L’actuació suposarà una reducció anual en un 915,30 KgCO2eq/any d’emissions d’ones procedents del consum d’electricitat

Amb aquest canvi el Port estima una reducció d’un 44,5% en consum energètic i cost energètic anual

El Port de Tarragona, dins de la seva política de sostenibilitat detallada al Pla de sostenibilitat – Agenda 2030 invertirà per incrementar l’eficiència de les instal·lacions d’il·luminació i per a la reducció de consums i emissions de C02 provinents de les instal·lacions existents.

Aquest canvi implicarà una reducció anual aproximada de 915,30KgCO2eq i un estalvi energètic i de consum d’un 44,5% anual, segons els estudis dels càlculs que han analitzat les persones responsables de la direcció d’Infraestructures i conservació del Port.

La idea inicial del projecte és començar la instal·lació durant l´últim trimestre d’aquest any 2021. Cal afegir que es tracta d’una actuació plantejada a 3 anys amb un pressupost total de 1.500.000 €. El límit per a la presentació de les ofertes s’ha fixat fins al 28 de juny 2021.

El concurs d’aquesta acció, publicat durant el mes de maig a la Plataforma de Contractació del sector públic, contempla la descripció de les actuacions a executar i les inversions necessàries per a la substitució de les lluminàries existents tipus VSAP per noves d’enllumenat tipus LED.

L’actuació de caràcter mediambiental, ve emmarcada dins del capítol 2 del Pla de Sostenibilitat – Agenda 2030 del Port Tarragona, sota el títol ‘Creixement Sostenible’. El tercer objectiu d’aquest eix ‘Renovació enllumenat públic amb la instal·lació de LEDS’ estableix els indicadors necessaris per assolir l’objectiu del Pla. Una reducció del consum elèctric de l’enllumenat públic i la reducció d’ones de CO2 procedents del consum d’electricitat. El Port continua desplegant el seu Pla de Sostenibilitat per reduir el seu impacte ambiental al territori durant la dècada 2020-2030, un pla viu i un ferm compromís amb l’entorn.

Sistema d’enllumenat al Port

El Port de Tarragona compta en l'actualitat amb un sistema d'enllumenat exterior d'esplanades mitjançant torres de 27 m d'altura amb una quantitat que pot variar entre 5 i 12 projectors per torre i que en l'actualitat són, en la seva major part, de vapor de sodi d'alta pressió (VSAP) de 1090W cadascun.

Actualment existeix un percentatge del 87,21% dels projectors d'enllumenat existents i instal·lats amb llum de VSAP.

El Port de Tarragona va iniciar fa temps una sèrie de modificacions en diferents torres d'il·luminació, amb caràcter de prova, substituint els projectors existents de VSAP per noves lluminàries tipus LED amb l'objectiu de confirmar el correcte funcionament i la correcta il·luminació de les zones afectades amb el nou sistema d'il·luminació mitjançant tecnologia LED.

L'actuació suposarà la substitució d'un total 906 projectors instal·lats en 116 torres d'il·luminació de les 133 torres existents distribuïda pel total de l'espai del domini portuari del Port de Tarragona.

Així mateix, es disposarà d'un nou sistema de ‘telegestió’ punt a punt, mitjançant protocol DALI, que tingui compatibilitat amb diferents fabricadores de lluminàries.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona