Expressa’t, del Port Tarragona, revela el talent artístic del territori

Expressa’t, del Port Tarragona, revela el talent artístic del territori
21 Jun
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La primera edició d’Expressa’t va atracar al Moll de Costa, els caps de setmana 12-13 i 19-20 de juny, on gairebé 2.000 persones van submergir-se al compàs de danses i ritmes

300 artistes participants coincideixen en la importància que suposa la creació de la mostra i reivindiquen la seva consolidació a Tarragona

Des del Port de Tarragona s’estudia la continuïtat del projecte artístic a causa de l’excepcional repercussió que ha rebut

Gairebé 2.000 espectadors i més de 300 artistes van transformar el Moll de Costa, durant els caps de setmana 12-13 i 19-20 de juny, en un escenari on es va descobrir el talent artístic del territori.

Un total de 12 escoles i entitats artístiques van participar en la primera edició de la mostra artística Expressa’t, una iniciativa creada pel Port Tarragona, des de la direcció Port i Ciutat i sota el paraigua de la seva marca cultural “Moll de Costa”.

Espectacles de música tradicional, jazz, gòspel, clàssica, una sessió de ioga, dansa clàssica, contemporània, hip-hop, jazz i espanyol van envair la plaça davant del Tinglado 1. Obres que en els darrers mesos han treballat i no han pogut mostrar enlloc a causa de la situació pandèmica actual.

Els espectacles, que escoles i companyies han presentat, han estat coreografiats i treballats des de casa amb classes telemàtiques instaurades durant la COVID-19.

El públic assistent ha quedat molt satisfet per les creacions presentades, moviments i ritmes que desprenien sensibilitat, històries representades mitjançant l’expressió corporal i les notes musicals a través de les ballarines i dels músics. Un crit espontani i en silenci vers la necessitat de tenir l’art com a part essencial en la vida de qualsevol societat.

Un projecte amb continuïtat

El sector artístic ha patit el tancament dels espais d’educació artística i d’assajos des dels primers compassos de la pandèmia de COVID19 i ha hagut de fer front a molts obstacles per continuar la seva tasca formativa i cultural durant més d’un any. Malgrat això, la creativitat artística ha continuat subratlla encara més el gran i infatigable potencial artístic que té aquest sector a Tarragona, Expressa’t ha evidenciat la qualitat, el talent i la tècnica del sector artístic així com, la imponent capacitat d’adaptabilitat que té el món de l’art.

Des de l’organització de la mostra ja es treballa per donar continuïtat al projecte a causa de l’excepcional repercussió i acollida que ha rebut Expressa’t en la seva primera edició. El Port aprofita per donar les gràcies a totes les escoles i associacions artístiques que han fet possible que, Expressa’t, revelés, en un escenari immillorable, la transcendència i el valor artístic a Tarragona.

La mostra Expressa’t ha deixat empremta i la sensació d’haver trobat una iniciativa important pel territori i pel sector artístic de la ciutat.

Espectacles artístics representats

Tot va començar el dissabte 12 de juny a les 10.30h amb la sessió de ioga impartida per Laura Morcillo de ‘Yoga One’. Una cinquantena de persones van gaudir d’una assossegada trobada envoltada per la brisa marina que els hi donava la benvinguda.

Després de la sessió de relaxació i treball personal van aparèixer a escena els músics de ‘El Tecler’ ocupant l’espai amb música tradicional catalana amb gran destresa i alegria.

A continuació, i com a contrast, va entrar l’Estudi de dansa Aif de Meritxell Puvill’ de dansa espanyola flamenc. Castanyoles, taconejos, atractius i acolorits vestits, expressius braços i coreografies van fer gaudir al públic d’una dansa tan intensa com de caràcter.

La companyia de la ballarina Amaia Dorronsoro, establerta a Tarragona, però nascuda a San Sebastià, va submergir al públic amb dues coreografies de dansa contemporània de dos perfils totalment oposats. Per una banda la tristor i el sofriment representat per una desena de ballarins i per altra la posada en escena de ‘Mambo’ una peça divertida i rítmica que va arrancar els aplaudiments del públic assistent.

La reconeguda Banda Unió Musical va ser l’encarregada d’obrir el segon cap de setmana d’Expressa’t. La inquietud i l’esperit renovador dels músics tarragonins van cobrir la plaça de sonoritat musical renovada amb la màxima qualitat interpretativa.

Seguidament, l’acadèmia de dansa ‘Adele’ va agafar el guant i va presentar un espectacle amb diferents estils de dansa. Es va deixar patent la capacitat d’adaptabilitat de les ballarines per flexibilitzar els seus moviments depenen de l’estil coreogràfic que interpreten.

A continuació ‘El Taller’ de Maribel Soler va presentar diverses coreografies. En un escenari, preparat per acollir tots els passos de les ballarines i ballarins, el públic va constatar la capacitat per emocionar que tenen els seus cossos en moviment.

Però de sobte, el so dels talons i l’enrenou de les faldilles van irrompre al Moll de Costa, de nou. Era el torn de l’escola ‘África Aguilar’ de Vila-Seca. Una trentena d’alumnes començaren a dansar, amb un intuït somriure sota la mascareta, i amb l’atenta i orgullosa mirada de la seva directora, l’Àfrica.

I llavors, el so de la música i dansa tradicional catalana va agafar el relleu. El reconegut Esbart de Santa Tecla va recordar la cultura popular i l’evolució de la dansa d’arrel.

I les notes musicals es van anar transformant fins a arribar a les mans d’uns joves músics de l’escola de música Rambla Music. A ritmes de Gospel van transformar la plaça en un lloc cerimonial d’origen africà. El públic no podia parar de moure les seves cames, al ritme dels càntics i himnes, d’un dels estils musicals africans més emblemàtics i reconeguts.

Aquesta vegada, Expressa’t també ha comptat amb la participació de l’Institut públic Pons d’Icart de Tarragona. Un grup de joves van presentar diverses coreografies d’estil jazz i també vàries peces de cant amb l’alumnat de batxillerat artístic. La seva destresa i, les ganes de compartir els seus treballs durant aquest difícil curs, van fer gaudir tan al públic assistent com als participants.

El diumenge 20 de juny a les 19:30, l’escola Dansartt de Pilar Merle va ser l’encarregada de clausurar aquesta primera edició d’Expressat. Una quinzena d’alumnes van iniciar les seves danses mentre el crepuscle apuntava la imminent aparició de moviments que donarien per finalitzada la mostra. L’entusiasme i expressivitat de les ballarines a escena van extreure els primers i efusius aplaudiments mentre els passos de les artistes s’allargaven un darrere de l’altre.

Com si es tractés d’un ritual, l’acció i dinamisme, va donar pas, a poc a poc, a l’acomiadament d’aquesta mostra artística. Una mostra, que de ben segur, s’espera que hagi arribat per quedar-se; Expressa’t. Ballarines i ballarins, músics, professorat i públic en general han fet arribar a l’organització la necessitat i la reivindicació per consolidar un projecte artístic d’aquest tipus a la ciutat.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona