El Port Tarragona finalitza les obres de millora de les vies de tren del moll de Castella

El Port Tarragona finalitza les obres de millora de les vies de tren del moll de Castella
26 May
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’obra ha durat 2 mesos i mig i ha tingut un pressupost de 120.000€

La millora s’ha realitzat per fases per no interrompre l’operativa portuària

El Port Tarragona ha finalitzat les obres de millora del moll de Castella després de dos mesos i mig d’obres que s’han dut a terme per fases per evitar interrompre l’operativa portuària en un punt d’alta densitat en el tràfic de productes agroalimentaris. En total, l’Autoritat Portuària de Tarragona ha destinat un pressupost de 120.662,66€ per aquesta adequació.

L’increment dels trànsits ferroviaris de cereal en les instal·lacions del Moll Castella va ser el motiu per al qual el Port de Tarragona va decidir millorar la infraestructura dotant de paviment formigó una de les vies situades al costat del riu Francolí. Amb aquesta intervenció es milloren les condicions d'operativa ferroviària i la seguretat en les maniobres de formació i emissió de composicions ferroviàries.

Els treballs s’han realitzar per fases, cada dijous es començava, una vegada confirmada la disponibilitat de la via, amb el condicionament de la zona a formigonar. Durant els divendres es procedia a la formigonada i els dissabtes, es procedirà a la retirada dels diferents elements constructius utilitzats durant les jornades anteriors.

Cada tram formigonat quedava finalitzat i lliure d'obstacles perquè la via quedés operativa, abans del següent dilluns a les 6 h. Aquest pla tenia previstes sis fases d'execució i dues setmanes per a treballs previs, i dues setmanes més per a treballs finals. En total el termini d'execució ha estat de dos mesos i mig, comptats a partir de la data del començament dels treballs.

Intermodalitat en productes agroalimentaris

Les empreses que operen en el Port de Tarragona utilitzen cada cop més els serveis ferroviaris, aquest fet intueix un canvi en el sector de la logística, més sostenible. Aquesta intermodalitat es pot comprovar en els moviments de productes agroalimentaris amb diferents destinacions, com la vall de l’Ebre, Lleida, Monzón, Saragossa, i per altra banda, Vic, on es fabrica els pinsos per a l’alimentació animal.

Des de l’any passat, el Port de Tarragona porta una mitjana de 3 trens setmanals de productes agroalimentaris, principalment moresc (altrament dit blat de moro, o panís) amb puntes de 5 trens setmanals. Una línia regular de transport ferroviari des del Port cap als clients finals del hinterland del port tarragoní.

El Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors com Ucraïna, Romania, Argentina i els Estats Units. La distribució d'aquests productes abasta un hinterland molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l'est de Castella, i on es fabrica més del 40% del total de producció de pinsos d’Espanya.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors