L’Arxiu del Port de Tarragona organitza una xerrada online sobre la Plaça dels Carros

L’Arxiu del Port de Tarragona organitza una xerrada online sobre la Plaça dels Carros
07 Ene
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La xerrada serà en format virtual i en streaming avui 7 de gener a les 19:30 h

L’Arxiu del Port de Tarragona organitza una xerrada sobre la Plaça dels Carros en format virtual (streaming pel canal de Youtube del Port de Tarragona) avui 7 de gener de 2021 a les 19,30 h de la tarda. Organitzada per l’Arxiu del Port de Tarragona, la xerrada serà a càrrec de l'arquitecte Ramon Aloguín.

La idea inicial d’aquesta xerrada consistia en fer un recorregut presencial amb un petit grup de persones per visitar els diferents indrets de la plaça dels Carros, però a causa de les circumstàncies pandèmiques actuals es va decidir canviar el format i apostar novament per una opció no presencial.

Així doncs, tot i que de manera estàtica i virtual Aloguín farà un recorregut per la història d'aquesta plaça tan portuària de la ciutat, la plaça dels Carros. Des del monument a Mercuri, passant pels edificis més emblemàtics com el de l’Arxiu o el del Servei de Carreteres, els diferents noms que ha tingut, les reformes que s’hi han dut a terme al llarg dels anys, així com algunes anècdotes i detalls que potser han passat desapercebuts.

Aquesta activitat s’emmarca dins els actes de celebració dels 30 anys de l’obertura al públic de l’Arxiu del Port de Tarragona i es podrà participar en directe seguint el següent enllaç: https://youtu.be/f-5KXnfJLp8

L’endemà de l’acte estarà disponible, per a la seva descàrrega, a la pàgina web del Port de Tarragona, el número 3 de la col·lecció “Petit Format” del Servei de Publicacions del Port de Tarragona, titulat: La plaça dels Carros de Ramon Aloguin; una publicació que recull la història d’aquesta plaça que s’originà a partir de la creació del Barri de la Marina a començaments del segle XIX.

L’Arxiu del Port de Tarragona ‘30 anys al teu costat!’

Sota el títol ’30 anys al teu costat!’ l’emblemàtic arxiu convida a grans i petits a celebrar el seu recorregut amb una variada oferta d’activitats. Emplaçat a l’antic edifici d’oficines de la Junta d’Obres del Port, al carrer d’Anselm Clavé, cantonada plaça dels Carros, l’Arxiu Històric del Port de Tarragona, s’obrí al públic el 4 de juliol de 1990, aprofitant els actes de celebració del Bicentenari del port modern.

Els actes de commemoració del 30è aniversari es preveu que s’allarguin durant tot l’any fins al juliol de 2021; així i tot, a causa de les circumstàncies actuals no es preveu fer cap activitat presencial fins al mes d’octubre.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona