Atrás

El Port de Tarragona envia el primer tren a Montsó carregat íntegrament de farina de soja

El Port de Tarragona envia el primer tren a Montsó carregat íntegrament de farina de soja
14 Oct
2020

Aquest primer enviament per ferrocarril compta amb 12 vagons i un total de 720 tones

En els darrers dies, el Port de Tarragona ha enviat el primer tren a la Terminal Intermodal d’Agrotim a Montsó (Osca), carregat íntegrament de farina de soja. Aquest enviament consta de 12 vagons i transporta un total de 720 tones i ha estat operat per RENFE.

Aquest servei ferroviari implica un enfortiment de l’oferta en la logística dels productes agroalimentaris, consolidant destinacions de gran importància pel Port de Tarragona com son Osca i Saragossa.

A la destinació de Montsó ja arribaven trens procedents del Port de Tarragona carregats amb altres productes agroalimentaris per la fabricació de pinsos i altres productes dels sector agropecuaris de la zona del hinterland tarragoní. La consolidació d’aquest trànsit genera sinergies positives amb altres trànsits agroalimentaris complementaris, millorant la competitivitat del servei de ferrocarril fent un logística sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

El transport de productes agroalimentaris per ferrocarril s’ha convertit en una solució més sostenible i competitiva respecte al que es realitza per carretera. Aquest enviament de farina de soja des del Port de Tarragona fins a Montsó per l’alimentació animal n’és un exemple.

Hub de la Mediterrània

El Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors tant europeus com de la resta del món. La distribució d'aquests productes subministra un hinterland molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l'est de Castella, localitzacions on es fabrica més del 40% del total de producció de pinsos de l’Estat.

Els productes s’importen a través del Port de Tarragona i des d’aquí es transporten a les zones de fabricació per a l’alimentació animal a Lleida, Saragossa, Girona i, en menor escala, a Sòria i Osca.

El Port de Tarragona disposa de terminals de càrrega en ferrocarrils que permet realitzar operatives ferroviàries des de qualsevol punt dels molls d’agroalimentaris, reduint temps i costos.

Líders en productes agroalimentaris

El Port de Tarragona és líder en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, aportant al sector els serveis qualificats, l'alta productivitat i les infraestructures especialitzades.

L’any 2019 el Port va superar els 6 M de tones en el sector agroalimentari i ramader, el que suposa un 4,5% d’augment respecte a l’any 2018. Aquest lideratge es basa en diferents punts forts. Proximitat, productivitat, preu, experiència, qualitat i especialització són les claus d’un tràfic que ha posicionat al Port de Tarragona com port capdavanter en moviment de productes agroalimentaris a la Mediterrània.