El Port de Tarragona reuneix més de 80 professionals per analitzar la competitivitat dels ports de la Mediterrània

El Port de Tarragona reuneix més de 80 professionals per analitzar la competitivitat dels ports de la Mediterrània
21 Nov
2019

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La 3a edició del Med Hub Day vol millorar el potencial logístic del mediterrani en el tràfic de granels líquids

El 21 i 22 de novembre, el Port de Tarragona i el clúster ChemMed organitzen la 3a edició del Med Hub Day, un workshop que reunirà més de 80 professionals de la logística de productes químics i petroquímics per analitzar el potencial dels ports de la Mediterrània i, en particular del Port de Tarragona, com a plataformes logístiques per a tràfics de granels líquids. Les jornades, patrocinades per Vopak Terquimsa, Tepsa i Euroenergo, i amb el suport d’Storage Terminals Magazine i Tank Storage Magazine, compten amb la participació de responsables d’empreses de França, Itàlia, Portugal, Regne Unit, Països Baixos i Bèlgica, entre d'altres.

Els objectius de la trobada són oferir informació sobre els nous fluxos de granels líquid a la regió mediterrània; treballar en xarxa amb clients potencials, companyies i altres parts interessades en la indústria de la cadena de subministrament; i ajudar a identificar oportunitats de negoci i àrees d’atenció per millorar la competitivitat de les empreses del sector.

La trobada que se celebra al Teatret del Serrallo, es va iniciar dijous 21 de novembre a la tarda amb la benvinguda del president del port, Josep Maria Cruset, i amb la ponència d’Arnaud Waché, de la firma AWBPSolution, sobre “Avantatges del Ports Mediterranis”. La primera jornada ha continuat amb una visita a la terminal de Vopak Terquimsa situada dins al Moll de la Química, unes instal·lacions portuàries amb una capacitat de 420.000 m3 i amb equipaments d’alt nivell per a l’emmagatzemament i tràfic de líquids a granel. El final de la jornada l’ha marcat un Speed Networking per facilitar el contacte i la generació d’oportunitats de negoci entre els assistents al Med Hub Day.

La segona jornada que té lloc avui consistirà en 5 xerrades i dos taules de debat. La primera xerrada sobre “Aprenentatges dels Ports exitosos en tràfic de granels líquids” (Learnings From Successful Ports In Liquid Bulk ) anirà a càrrec de Sandra de Mey, directora comercial de North Sea Ports, una aliança entre els ports de Bèlgica de Gant i els ports neerlandesos de Vlissigen i Terneuzen. La segona ponència serà la d’Oliver Maronneaud, director IHS Markit Consulting, titulada “Panoràmica dels productes químics a la Mediterrània” (Outlook for Chemical Products in the Med). Amb un mateix enfocament, però sobre els productes petroliers, Daniel Legg, Consultor Senior de Global Gas, Nexant Energy & Chemicals Advisory, exposarà la ponència “Outlook For Oil Products In The Med”. Les dues darreres xerrades, a càrrec de Nicholas Giraud, CEO de, Forwardis, i de Andy Wilson, Cap de Recerca en de l’empresa BRS, versaran respectivament sobre el creixement empresarial a través del transport ferroviari i la intermodalitat, la primera, i sobre el mercat de l’emmagatzematge al Mediterrani, la segona.

Les dues taules de debat d’avui se centraran en les “Novetats per als clients dels operadors d’emmagatzematge” i en un intercanvi de preguntes i respostes amb els ponents experts sobre “ Oportunitats i reptes a la zona del Mediterrània”.

Tres anys millorant la competitivitat

El Port de Tarragona és un nucli mediterrani per a l'emmagatzematge i la distribució de productes a granel líquids que dóna suport a la indústria local amb instal·lacions i infraestructures de primer nivell per oferir un serveis d'emmagatzematge.

En els seus tres anys de vida, el taller Med Hub Day ha concentrat els seus esforços en millorar el potencial de la regió mediterrània com a plataforma logística de productes químics i petroquímics per convertir-se en una alternativa sostenible a la regió de l’ARA (els ports d’Anvers, Rotterdam i Amsterdam).

En aquest esdeveniment anual, experts del mercat, terminals d’emmagatzematge, ports, destinataris, agents de vaixells i empreses de productes químics i petroquímics es reuneixen per definir el que cal millorar per augmentar la competitivitat de la regió del Mediterrani, en temes com la millora les rutes logístiques actuals, la reducció de costos, la reducció del consum de CO2 o la millora en el temps d’entrega, amb l’objectiu comú de compartir visions, interessos i actius per col·laborar en l’atracció de nous fluxos cap a la regió mediterrània.

Liquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta logística del Mediterrani que connecta la potent indústria química de Tarragona amb la resta del món.  
+ info
    

 

 

ChemMed Tarragona

 Som membres fundadors de ChemMed Tarragona, que disposa de 350 hectàrees de terreny disponibles al nostre territori
+ info
 

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona