Cruset: “El Port de Tarragona és una porta oberta al món per a les empreses ebrenques”

Cruset: “El Port de Tarragona és una porta oberta al món per a les empreses ebrenques”
29 Oct
2019

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El president del Port de Tarragona fa una ponència a la Cambra de Comerç de Tortosa dins del cicle “Cafè Cambra”

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha protagonitzat aquest dimarts 29 d’octubre a les 8.30 hores, la sessió Cafè Cambra que organitza la Cambra de Comerç de Tortosa. L’acte, que es duu a terme a la sala Federico Mayor Zaragoza, ha estat presentat pel president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, davant de responsables d’empresa de diversos sectors econòmics de les Terres de l’Ebre, com la producció d’arròs, els cítrics, la comunicació, la construcció i la fabricació de mobles, entre d’altres.

Cruset ha estat convidat per exposar la ponència ‘Port de Tarragona: inversions de futur per al progrés del territori’ a través de la qual el president del Port ha volgut ressaltar el vincle d’una de les infraestructures més importants de l’Estat i del conjunt de la Mediterrània amb l’empresa i amb el progrés del territori, tant present com futur. En aquest sentit, Cruset ha subratllat la proximitat i els vincles de les Terres de l’Ebre amb el Port de Tarragona, i al revés, i n’ha destacat el paper de “porta oberta al món per a les empreses ebrenques i la disponibilitat de l’APT (Autoritat Portuària de Tarragona) per cercar oportunitats de negoci en el tràfic de mercaderies”.

En la seva ponència, Cruset ha explicat les inversions de futur que pensa realitzar el Port en els 4 anys vinents i la seva implicació en forma d’oportunitats de negoci i com a motor de progrés econòmic i social per a tota la demarcació de Tarragona. El president del Port ha aprofitat la seva intervenció per explicar en detall l’execució de diversos projectes que han de contribuir al posicionament del port com a referent en els àmbits de la logística intermodal, els contenidors, la química i, també, en el competitiu món dels creuers turístics.

Un dels projectes del Port de Tarragona que veuran la llum de manera més immediata, ha explicat Cruset, és la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL). Un espai d’un milió de metres quadrats destinat a ampliar les zones d’emmagatzematge i transport de mercaderies, situat en el terme municipal de Vila-seca, que podrà acollir naus de 166 mil, 40 mil i 8 mil metres quadrats. També ha destacat altres projectes bastant avançats com la construcció de la terminal Intermodal ‘de Guadalajara-Marchamalo, la nova terminal de creuers del Moll de Balears, l’aposta per la millora de les comunicacions per tren i carretera, la diversificació dels tràfics, o l’espai natural Xarxa 2000, com a inversions i accions destinades a generar més activitat econòmica en el Port i en el territori.

Finalment, en el torn de preguntes, Cruset ha explicat als assistents que: “Estem creant la finestra d’oportunitat per ser competitius a través de la millora de la intermodalitat per a moure mercaderies de la Terminal Intermodal de La Boella a la Terminal Intermodal de Guadalajara, i viceversa”

 

Infraestructures en desenvolupament

+ info
   

  

Línies estratègiques

 
+ info
 

 

 

 

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona