Lliurament del X Premi d’investigació Port Tarragona a un jove historiador

Lliurament del X Premi d’investigació Port Tarragona a un jove historiador
07 Jun
2024

Antoni Ginot Julià és el guanyador del la X edició del Premi d’Investigació Port Tarragona amb el projecte titulat ‘L’activitat pesquera a la costa de Tarragona (1350-1615). Entre la cooperació i el domini feudal.

El lliurament ha tingut lloc aquest 7 de juny a la sala Roger de Llúria de l’edifici institucional del Port Tarragona

El premi es convoca cada dos anys i és un dels més ben dotats de la seva categoria del nostre territori amb 8.000 euros

Aquest divendres 7 de juny ha tingut lloc l’acte de lliurament del X Premi d’Investigació Port Tarragona al seu guanyador, Antoni Ginot Julià. El president del Port Tarragona, Saül Garreta, acompanyat dels membres del jurat d’aquesta desena edició ha fet lliurament al jove historiador del guardó. Amb el projecte titulat: L’activitat pesquera a la costa de Tarragona (1350-1615). Entre la cooperació i el domini feudal. Ginot va ser declarat, per unanimitat, guanyador del X Premi d’Investigació Port Tarragona i disposa d’un termini d’un any per elaborar el projecte, el resultat del qual serà publicat dins la col·lecció Saturnino Bellido de les Publicacions de Port Tarragona amb el número 14. Publicats a https://www.porttarragona.cat/ca/cataleg-publicacions

El jurat d’aquesta edició es va reunir fa una setmana per avaluar els projectes presentats i deliberar quin de tots s’havia de dur el reconeixement, atenent criteris de viabilitat i qualitat dels treballs presentats. El jurat d’aquesta desena edició ha estat format per Joan Casanovas Codina, professor d’Història d’Amèrica a la URV, Coral Cuadrada Majó, professora d’Història Medieval de la URV, Xavier Fähndrich, director de Comunicació del Port de Tarragona, Rafael López-Monné, director d’Acció Climàtica, Territori i Port-Ciutat del Port de Tarragona, i Coia Escoda Múrria, cap de l’Arxiu del Port de Tarragona.

El president del Port, Saül Garreta, assenyala la trajectòria solvent del Premi, un dels més ben dotats del territori, amb deu edicions anteriors que l’avalen.

Cal recordar que el Premi d’Investigació Port Tarragona es va crear l’any 2004, que es convoca cada dos anys, i que és un dels més ben dotats de la seva categoria del nostre territori amb 8.000 euros. Els anteriors premis estan publicats dins les Publicacions del Port de Tarragona a la Col·lecció Saturnino Bellido, una de les més prestigioses de les nostres edicions.

El guanyador

Antoni Ginot Julià és Graduat en Història a la Universitat de Barcelona (UB), Màster en Cultures Medievals de la UB i, actualment està cursant el Doctorat en Ciències Humanes, del Patrimoni i de la Cultura a la Universitat de Girona (UdG) i exerceix d’investigador predoctoral al Centre de Recerca d’Història Rural.

El treball guanyador

El projecte d’investigació de Ginot es proposa analitzar l’activitat pesquera de la costa de l’arquebisbat de Tarragona des de quatre punts de vista diferents: el domini senyorial de l’espai litoral, la manera de pescar i vendre el peix, el funcionament del col·lectiu de pescadors i la gestió del recurs pesquer i la seva defensa. L’objectiu final és, per tant, obtenir una visió global de l’activitat pesquera tarragonina tot posant-la en relació amb la resta del territori català.

Aquest treball contribuirà, sens dubte, a omplir un important buit existent en la historiografia tarragonina d’aquesta activitat econòmica destacada, tant a Tarragona com a Catalunya.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona