Lliurament del X Premi d’investigació Port Tarragona a un jove historiador

Lliurament del X Premi d’investigació Port Tarragona a un jove historiador
07 Jun
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Antoni Ginot Julià és el guanyador del la X edició del Premi d’Investigació Port Tarragona amb el projecte titulat ‘L’activitat pesquera a la costa de Tarragona (1350-1615). Entre la cooperació i el domini feudal.

El lliurament ha tingut lloc aquest 7 de juny a la sala Roger de Llúria de l’edifici institucional del Port Tarragona

El premi es convoca cada dos anys i és un dels més ben dotats de la seva categoria del nostre territori amb 8.000 euros

Aquest divendres 7 de juny ha tingut lloc l’acte de lliurament del X Premi d’Investigació Port Tarragona al seu guanyador, Antoni Ginot Julià. El president del Port Tarragona, Saül Garreta, acompanyat dels membres del jurat d’aquesta desena edició ha fet lliurament al jove historiador del guardó. Amb el projecte titulat: L’activitat pesquera a la costa de Tarragona (1350-1615). Entre la cooperació i el domini feudal. Ginot va ser declarat, per unanimitat, guanyador del X Premi d’Investigació Port Tarragona i disposa d’un termini d’un any per elaborar el projecte, el resultat del qual serà publicat dins la col·lecció Saturnino Bellido de les Publicacions de Port Tarragona amb el número 14. Publicats a https://www.porttarragona.cat/ca/cataleg-publicacions

El jurat d’aquesta edició es va reunir fa una setmana per avaluar els projectes presentats i deliberar quin de tots s’havia de dur el reconeixement, atenent criteris de viabilitat i qualitat dels treballs presentats. El jurat d’aquesta desena edició ha estat format per Joan Casanovas Codina, professor d’Història d’Amèrica a la URV, Coral Cuadrada Majó, professora d’Història Medieval de la URV, Xavier Fähndrich, director de Comunicació del Port de Tarragona, Rafael López-Monné, director d’Acció Climàtica, Territori i Port-Ciutat del Port de Tarragona, i Coia Escoda Múrria, cap de l’Arxiu del Port de Tarragona.

El president del Port, Saül Garreta, assenyala la trajectòria solvent del Premi, un dels més ben dotats del territori, amb deu edicions anteriors que l’avalen.

Cal recordar que el Premi d’Investigació Port Tarragona es va crear l’any 2004, que es convoca cada dos anys, i que és un dels més ben dotats de la seva categoria del nostre territori amb 8.000 euros. Els anteriors premis estan publicats dins les Publicacions del Port de Tarragona a la Col·lecció Saturnino Bellido, una de les més prestigioses de les nostres edicions.

El guanyador

Antoni Ginot Julià és Graduat en Història a la Universitat de Barcelona (UB), Màster en Cultures Medievals de la UB i, actualment està cursant el Doctorat en Ciències Humanes, del Patrimoni i de la Cultura a la Universitat de Girona (UdG) i exerceix d’investigador predoctoral al Centre de Recerca d’Història Rural.

El treball guanyador

El projecte d’investigació de Ginot es proposa analitzar l’activitat pesquera de la costa de l’arquebisbat de Tarragona des de quatre punts de vista diferents: el domini senyorial de l’espai litoral, la manera de pescar i vendre el peix, el funcionament del col·lectiu de pescadors i la gestió del recurs pesquer i la seva defensa. L’objectiu final és, per tant, obtenir una visió global de l’activitat pesquera tarragonina tot posant-la en relació amb la resta del territori català.

Aquest treball contribuirà, sens dubte, a omplir un important buit existent en la historiografia tarragonina d’aquesta activitat econòmica destacada, tant a Tarragona com a Catalunya.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona