El Teatret familiar retorna amb força cada diumenge de març amb el cicle ‘Va de contes’

El Teatret familiar retorna amb força cada diumenge de març amb el cicle ‘Va de contes’
24 febrer
2023

El 5 de març a les 12 hores s’inicia l’original cicle gratuït que desexplica els contes tradicionals

El cicle inclou el relat del conte de sempre en una mostra de diorames de playmobil i un taller d’il·lustració

El president del Port afirma que “és un gran impuls per al desenvolupament d’aquesta nova zona d'activitats portuàries”

El cicle familiar es farà tots els diumenges del mes de març a les 12 hores al Teatret del Serrallo. Els contes de sempre, però explicats diferent seran els protagonistes en aquesta nova edició del Teatret familiar. El programa també inclou una mostra de diorames de playmobil dels contes tradicionals durant tot el mes de març i un taller exprés per crear el propi conte. Les entrades, gratuïtes, estaran disponibles a partir de les 12 hores dels dilluns de cada setmana de l’activitat a https://entradium.com/

El Teatret del Serrallo torna a engegar un cicle adreçat al públic familiar amb una proposta irreverent explicant els contes de sempre però capgirant el missatge. El Teatret familiar arriba a una nova edició amb el cicle ‘Va de contes desexplicats’ que reinterpreta els contes clàssics i contemporanis durant tot el mes de març.

El Teatret familiar retorna a la programació del Teatret del Serrallo i que ara ho fa amb el ‘Moll de la Cultura’. L’emblemàtic espai presenta una proposta lligada a les històries de sempre des d’una perspectiva diferent: es descobriran els contes desexplicats i cada cap de setmana el Teatret se submergirà en una història tradicional a la qual li donarà la volta.

El cicle familiar consta de quatre sessions que es faran cada diumenge de març a les 12 hores a les quals s’hi sumarà un taller on els infants podran il·lustrar el seu conte i una mostra permanent de diorames de playmobil que descriuran els contes del cicle durant tot el mes de març.

Companyies educadores

Els espectacles del cicle aniran a càrrec de les companyies notables Vivim del Cuentu i la Cia Deliri. El grup Vivim del Cuentu consta de vuit rondallaires que es van unir el desembre de 2006 per tal de fer arribar els contes i fer volar la imaginació a petits i grans d’arreu del país. Mantenen una forta creença en el poder dels contes per a educar, per a fer pensar i també, és clar, per a entretenir.

La Cia Deliri està formada pel Gerard i la Lindes. Dos membres que porten creant i produint els seus espectacles familiars de petit i gran format des de fa deu anys. Formats en l’àmbit de la pedagogia, el teatre, el clown i les titelles, confien fermament en el teatre com a eina transformadora.

Contes desexplicats

El diumenge 5 de març a les 12 hores, el Teatret acollirà la primera sessió del cicle per a infants a partir de quatre anys: La princesa dels matalassos de la companyia Vivim del cuentu, on una reina farta del dropo del seu fill ha decidit buscar-li una princesa per casar-lo. Ara bé, no se sap si hi haurà alguna princesa disposada a viure en un palau i casar-se amb un príncep.

El segon espectacle, La rateta Martina i el ratolí Serafí, de la Cia Deliri, es podrà contemplar el diumenge 12 de març a les 12 hores. En aquesta adaptació del conte La rateta que llegia a l’escaleta de Vivim del cuento, dirigida a públic familiar i escolar, actuaran actors i titelles. A la trama, la Martina s’ha trobat un dineret i mentre pensa en què se’l gastarà, hi ha molts pretendents que la volen conquistar. No se sap si la Martina trobarà algú amb qui tindrà alguna cosa en comú.

El diumenge 19 de març a les 12 hores, la companyia Vivim del cuento presenta La caputxeta forçuda per a públic a partir de tres anys. A la trama, es descobreix què passaria si la caputxeta decidís plantar cara al llop i parlar-li una trampa i com s'ho farà el llop per atrapar a la caputxeta. Es tracta d’escenificar un conte clàssic capgirat on els personatges no s'assemblen gaire al que sempre ens han explicat.

I el darrer espectacle, El rap de la Rapunzel amb la companyia Vivim del cuentu es podrà veure el 26 de març a les 12 hores. En la sinopsi, farta de viure tancada en una torre, la Rapunzel ha decidit rapar-se i convertir-se en cantant de rap. Això suposarà un bon maldecap a la bruixa. En aquesta sessió plena de ritme, adreçat a un públic a partir dels quatre anys, es cantarà i ballarà.

Diorames de playmobil i un taller exprés d’il·lustració

En el marc del cicle, durant tot el mes de març hi haurà una mostra de diorames dels contes on mostraran el relat del conte de sempre tal com es coneix fins ara. La mostra romandrà durant tot el mes de març i es pot veure durant l’espectacle i també 30 minuts abans i després de cadascun d’ells. La seva elaboració ha anat a càrrec de la companyia MelaBuffa, un grup especialista en aquest sector amb experiència en grans diorames a la fira de Montblanc.

I, com a cloenda, el dia abans de l‘escenificació del darrer conte, el dissabte 25 de març, en dues sessions, a les 17 hores i a les 18 hores, es farà un taller exprés d’il·lustració a càrrec del Marc Sardà on els nens podran fer la seva versió del conte amb ‘Il·lustra el teu conte’.

Per a reservar les invitacions gratuïtes, cal accedir a la plataforma https://entradium.com a partir de les 12 hores de cada dilluns de l’activitat. Per a més informació es pot seguir aquestes activitats organitzades pel Teatret del Serrallo a la xarxa social del Teatret d’Instagram @elteatretdelserrallo i a l’agenda del web https://www.porttarragona.cat/ca/

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors