Estudiants estrangers de Nàutica visiten el Port de Tarragona

Estudiants estrangers de Nàutica visiten el Port de Tarragona
24 Gen
2023

La policia portuària i els Mossos d’Esquadra expliquen les seves funcions de seguretat

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ha organitzat una visita amb estudiants universitaris internacionals per explicar les principals funcions marítimes de la Policia Portuària del Port i de Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya. La trobada va tenir lloc el passat dia 20 de gener a les dependències de la Policia Portuària del Port Tarragona. Una vintena d’alumnes del final de la carrera Nàutic-Militar procedents dels Emirats Àrabs Units, van poder escoltar, amb interès, les principals funcions d’aquest equip de seguretat. El taller va ser programat per l’institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i la visita va comptar amb representants de la Policia Marítima de Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya i de la Policia Portuària del Port. Tots dos cossos van explicar les funcions policials, cadascuna en el seu àmbit de competències i al finalitzar les explicacions van fer una visita a les embarcacions de seguretat més representatives per tal d’explicar-los-hi el funcionament dels sistemes de seguretat i ajuda a la navegació.

Port Tarragona col·labora amb l’ISPC

LDesprés de les xerrades i explicacions que van tenir lloc a les dependències de la Policia Portuària de Port Tarragona, els i les estudiants es van desplaçar fins al nou pantalà del Serrallo on estaven atracades les dues embarcacions dels equips de seguretat de Mossos i Policia Portuària.

L’alumnat ha pogut adquirir coneixements i habilitats tècniques diferents però amb un denominador comú. Tots dos cossos policials han remarcat la importància de tenir clar l’objectiu de les seves tasques diàries. Per una banda, l’atenció a la ciutadania i per altra, la protecció, prevenció i seguretat de totes les persones i accions que es desenvolupen i que estiguin sota les seves competències.

La policia portuària de l’APT

La protecció portuària del Port de Tarragona es desplega des del Cos de la Policia Portuària del Port. El formem una cinquantena de professionals, policials, administratius i tècnics, organitzats jeràrquicament: cap de divisió, responsables, caps de servei, caps d'equip i agents fixos i eventuals. Per accedir al cos cal superar les proves d'accés quan aquestes són convocades i publicades a https://www.porttarragona.cat/ca/autoritat-portuaria-tarragona/organitzacio-rh/treballa-nosaltres.

Tots els membres del cos han estat formats a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, tant en la formació bàsica com en les formacions de promoció. Així mateix, reben formació continuada en aquells àmbits relacionats amb les funcions i competències específiques que desenvolupen en zona portuària.

És un cos de policia administrativa professionalitzat, compromès amb la protecció i que participa activament, vetllant per la seguretat integral de les instal·lacions portuàries i de l'entorn Port-ciutat. Responsabilitat, compromís, fiabilitat i professionalitat són els valors que els identifiquen i guien les funcions, sempre alineats amb la missió, visió i valors de l'Autoritat Portuària de Tarragona.

Més informació a:

https://www.porttarragona.cat/ca/port/seguretat-integral/proteccio-portuaria

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors