Estudiants estrangers de Nàutica visiten el Port de Tarragona

Estudiants estrangers de Nàutica visiten el Port de Tarragona
24 Ene
2023

La policia portuària i els Mossos d’Esquadra expliquen les seves funcions de seguretat

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ha organitzat una visita amb estudiants universitaris internacionals per explicar les principals funcions marítimes de la Policia Portuària del Port i de Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya. La trobada va tenir lloc el passat dia 20 de gener a les dependències de la Policia Portuària del Port Tarragona. Una vintena d’alumnes del final de la carrera Nàutic-Militar procedents dels Emirats Àrabs Units, van poder escoltar, amb interès, les principals funcions d’aquest equip de seguretat. El taller va ser programat per l’institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i la visita va comptar amb representants de la Policia Marítima de Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya i de la Policia Portuària del Port. Tots dos cossos van explicar les funcions policials, cadascuna en el seu àmbit de competències i al finalitzar les explicacions van fer una visita a les embarcacions de seguretat més representatives per tal d’explicar-los-hi el funcionament dels sistemes de seguretat i ajuda a la navegació.

Port Tarragona col·labora amb l’ISPC

LDesprés de les xerrades i explicacions que van tenir lloc a les dependències de la Policia Portuària de Port Tarragona, els i les estudiants es van desplaçar fins al nou pantalà del Serrallo on estaven atracades les dues embarcacions dels equips de seguretat de Mossos i Policia Portuària.

L’alumnat ha pogut adquirir coneixements i habilitats tècniques diferents però amb un denominador comú. Tots dos cossos policials han remarcat la importància de tenir clar l’objectiu de les seves tasques diàries. Per una banda, l’atenció a la ciutadania i per altra, la protecció, prevenció i seguretat de totes les persones i accions que es desenvolupen i que estiguin sota les seves competències.

La policia portuària de l’APT

La protecció portuària del Port de Tarragona es desplega des del Cos de la Policia Portuària del Port. El formem una cinquantena de professionals, policials, administratius i tècnics, organitzats jeràrquicament: cap de divisió, responsables, caps de servei, caps d'equip i agents fixos i eventuals. Per accedir al cos cal superar les proves d'accés quan aquestes són convocades i publicades a https://www.porttarragona.cat/ca/autoritat-portuaria-tarragona/organitzacio-rh/treballa-nosaltres.

Tots els membres del cos han estat formats a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, tant en la formació bàsica com en les formacions de promoció. Així mateix, reben formació continuada en aquells àmbits relacionats amb les funcions i competències específiques que desenvolupen en zona portuària.

És un cos de policia administrativa professionalitzat, compromès amb la protecció i que participa activament, vetllant per la seguretat integral de les instal·lacions portuàries i de l'entorn Port-ciutat. Responsabilitat, compromís, fiabilitat i professionalitat són els valors que els identifiquen i guien les funcions, sempre alineats amb la missió, visió i valors de l'Autoritat Portuària de Tarragona.

Més informació a:

https://www.porttarragona.cat/ca/port/seguretat-integral/proteccio-portuaria

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de Vaixells

Situación de Vaixells

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!