La PortTarragona Terminal Guadalajara – Marchamalo acaba la primera fase d’obres amb èxit

La PortTarragona Terminal Guadalajara – Marchamalo acaba la primera fase d’obres amb èxit
21 Jul
2022

 

 

La nomenada Fase A de construcció ha tingut un cost final de 4 milions d’euros

Principalment s’hi ha fet tasques de moviment de terres per la següent fase d’obres

S’espera que a finals d’any o principis del següent s’iniciï la Fase B

La nova terminal projectada pel Port de Tarragona entre els municipis de Guadalajara i Marchamalo ha conclòs la primera fase d’obres després d’un any del seu inici. Port Tarragona dóna per acabada aquesta primera part de les obres després de l’acte de recepció de l’obra que va tenir lloc la setmana passada de la mà de l’inspector Francisco Valls del Ministeri (MITMA). La Fase A que s’acaba de donar per acabada ha consistit principalment en tasques de moviment de terres per part de l’empresa Vías y Construcciones S.A.

Les obres d’aquesta primera fase a la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo han consistit primerament en l’esbrossada de 157.000 m2 de terreny. Seguidament es van realitzar les excavacions per anivellar les diferents zones d’esplanada, on posteriorment hi anirà la plataforma i les vies de carrega/descarrega, a les cotes pertinents. Durant aquestes excavacions es van moure un total de 166.000 m3 de terres.

En aquesta Fase A de l’obra també es va dur a terme la instal·lació de 800 metres lineals de tancament perimetral de la plataforma amb mur de formigó i amb xarxa metàl·lica en la zona paral·lela a les vies d’ADIF i la col·locació de 700 m de col·lectors per la recollida d’aigües connectant-la ja al sistema del polígon.

Algunes fases constructives que estaven previstes per la Fase B d’obres, com la construcció del tancament definitiu, s’han avançat a la Fase A. Per aquest motiu s’ha allargat en alguns mesos aquesta primera fase i ha fet que la despesa augmentés dels 3.885.000€ previstos inicialment als 4.100.000€.

Tot a punt per a la Fase B

El Port Tarragona ja es troba en la fase final de la redacció del projecte per la Fase B d’obres de la PortTarragona Terminal Guadalajara - Marchamalo. El terminis previstos amb els quals treballa el Port Tarragona per la realització d’aquesta segona fase és de 12 mesos a partir del seu inici, que s’espera sigui a finals d’any, un cop es liciti l’obra a finals d’estiu i s’adjudiqui. Aquesta segona fase compta amb un pressupost de 17 milions d’euros (IVA exclòs) per a la seva execució.

El projecte constructiu que es desenvoluparà a continuació consistirà en la urbanització de la terminal, on es formigonarà l’esplanada, s’instal·larà l’enllumenat i es realitzaran les connexions ferroviàries, tan internes com externes amb els dos punts de connexió

amb la xarxa d’ADIF, un amb direcció Saragossa i l’altre direcció Madrid.

Una plataforma connectada

Aquesta plataforma logística multimodal comptarà amb 5 vies i serà capaç d'operar amb trens de 750 metres, convertint-se en node de referència de les cadenes logístiques al centre de la península, que potenciarà la concentració de carregues i d'activitat econòmica, i permetrà la prestació de serveis de transport i logístics de qualitat, com a instruments necessaris per garantir i fomentar les importacions i exportacions de la zona centre.

Per al Port Tarragona, el projecte suposa una gran oportunitat de créixer en intermodalitat al desenvolupar aquesta important terminal, multipropòsit i multiclient, al centre peninsular que permetrà la connexió amb els principals ports marítims espanyols.

La connexió amb la Terminal Intermodal de la Boella, a Tarragona, permetrà oferir la  plataforma com a node de canvi d'ample quan es connecti amb l'ample UIC del corredor del Mediterrani.  Incrementant així els tràfics ferroviaris intermodals (marítims i terrestres) amb el seu hinterland i expandir aquest cap a Madrid i la zona centre de l’estat.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona