Atrás

Port Tarragona licita l’ampliació de la línia d’atracament a la dàrsena auxiliar del Moll de Cantàbria

Port Tarragona licita l’ampliació de la línia d’atracament a la dàrsena auxiliar del Moll de Cantàbria
08 Jun
2022

L’Autoritat Portuària de Tarragona compta amb un pressupost de 457.245€ (IVA exclòs) per realitzar aquesta millora

La durada estimada d’aquesta obra pel departament d’infraestructures i conservació és de 4 mesos

Port Tarragona ampliarà la línia d’atracament a la dàrsena auxiliar del moll de Cantàbria amb l’objectiu de concentrar l'amarratge de les embarcacions auxiliars en aquest mateix punt on actualment hi ha un atrac metàl·lic, però que no té les dimensions suficients per encabir-ne més.

Els treballs consistiran en la construcció de quatre plataformes d'atracament i amarratge que s'uniran frontalment entre si per formar una línia d'atracament continua de 45 metres lineals, destinada a les llanxes ràpides. A més es reforçarà la plataforma existent amb unes bigues per augmentar la mida dels vaixells que puguin atracar a la plataforma, i així resistir correctament els esforços d'atracament i amarratge.

Paral·lelament s'habilitaran dues noves torretes per a l'atracament i el servei d'amarratge de les embarcacions, així com per a altres embarcacions relacionades, amb subministrament elèctric que es realitzarà des d'un nou quadre elèctric, instal·lat al costat de l'existent.

Per aquesta intervenció l’Autoritat Portuària de Tarragona  compta amb un pressupost de 457.245€ (IVA exclòs) i té previst estigui enllestida en quatre mesos un cop comencin les obres.

Moll de Cantàbria

El Moll de Cantàbria del Port de Tarragona compta amb diferents terminals que el fan un espai únic per a les operatives d’alt valor afegit. En ell es realitzen càrregues i descàrregues de vehicles, càrregues de projecte, pasta de paper o animals vius.

Aquest moll té una ubicació estratègica per estar molt proper a la terminal intermodal de La Boella, fent molt fàcil i ràpid l’intercanvi de transport, de marítim a terrestre o en direcció oposada. Serà el moll més proper a la futura Zona d’Activitats Logístiques que es posarà en funcionament en els propers anys.

En total compta amb 1.018 metres de longitud entre el propi moll i la seva prolongació amb un calat que va dels 12 al 16 metres.