El president de l’APT estén l’acció comercial del Port de Tarragona fins a la Xina

El president de l’APT estén l’acció comercial del Port de Tarragona fins a la Xina
12 Abr
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Saül Garreta forma part de la delegació de representants de Catalunya que acompanyen el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en la missió comercial d’ACCIÓ a la Xina

Port Tarragona presenta la ZAL com un dels punts més atractius per invertir a Catalunya

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, és una de les autoritats catalanes presents dins de la delegació comercial a Xina organitzada per ACCIÓ en el marc del China Desk, una oficina que treballa per potenciar la captació de plantes de producció, seus centrals i centres tecnològics d’empreses xineses. El president Garreta estén així l’estratègia comercial del Port de Tarragona al gegant asiàtic per captar inversió estrangera al port.

La missió comercial catalana també mantindrà trobades amb altres multinacionals xineses del sector del vehicle elèctric amb l’objectiu de posicionar Catalunya com una de les regions més atractives d’Europa per establir-hi plantes productives. És en el marc d’aquestes trobades que el Port de Tarragona oferirà la ZAL de  Vila-seca com a un dels punts més atractius de Catalunya per a la ubicació d’un centre de producció relacionat amb la nova mobilitat elèctrica.

La Zona d’Activitats Logístiques

Port Tarragona està desenvolupament una Zona d’Activitat Logístiques (ZAL) en el terme municipal de Vila-Seca, a tocar de la població turística de la Pineda. Es tracta d’una superfície de 92 hectàrees i el seu desenvolupament suposarà la creació de més activitats econòmica neta i de llocs de treball en una zona limítrofa amb l’activitat turística, la indústria química i l’espai protegit dels Prats d’Albinyana.

La urbanització i la comercialització d’aquests més de 900.000 metres quadrats de superfície dins del recinte portuari suposa un creixement del 20,42% de l’espai portuari, el qual es destinarà a activitats logístiques que generi un impacte positiu en els tràfics marítims que podria afegir entre 2,7 i 4,6 milions de tones més per any als 30-33 milions de tones que anualment registra el port, segons alguns estudis.

La ZAL està destinada a acollir inversions de tipus industrial o productiu i/o per a la instal·lació d’activitats estretament vinculades al tràfic marítim i a productes amb valor afegit, com productes manipulats, post industrials i precomercials o serveis com l’embalatge, l’etiquetatge o la paletització de les càrregues, entre moltes altres activitats. Aquest nou espai també està dissenyat per convertir-se en un centre de transferència de càrrega de mercaderies, cross docking,  que aportarà valor afegit als tràfics del Port gràcies a la seva situació estratègica amb connexions que milloraran els serveis actuals.

En aquest moments, el Port de Tarragona està completant les obres de construcció dels accessos terrestres a la ZAL. Les obres del vial que connectarà la Zona d’Activitats Logístiques i la rotonda de La Piconadora avança a bon ritme amb la finalització del pas soterrat de la C31B. L'obra va començar el passat estiu i té un termini d'execució de 12 mesos i un pressupost d’adjudicació de 5.258.338,78 € (IVA exclòs). La construcció d’aquesta connexió de la ZAL la dotarà d’un vial exclusiu per vehicles pesats. Aquest nou accés permetrà connectar la Zona d’Activitats Logístiques amb les vies d’alta capacitat A-7 i AP-7. L’Autoritat Portuària de Tarragona té previsió tenir la primera fase d’obres acabada i que els vehicles puguin circular pel tronc de la C-31 amb normalitat ben aviat, alhora que funcionin els enllaços del costat nord de la ZAL. La segona fase d’obres d’aquesta connexió entre la ZAL i la rotonda de la Piconadora consistirà en la construcció dels enllaços del costat sud de l’obra, i es durà a terme abans de l’estiu. Les obres s’estan executant actualment i es preveu finalitzin durant el mes de juny de 2024.

La construcció de l’altre accés a la Zal també avança segons el calendari previst. La rotonda d’accés a la ZAL del Port Tarragona, projecte licitat pel Govern de la Generalitat el passat mes de juny de 2023 i sostingut econòmicament per part de l’Autoritat Portuària de Tarragona, està situada en l'encreuament entre la C-31B, la TV-3146 i la carretera perimetral de la ZAL, facilitant d’aquesta manera l’entrada de tot tipus de vehicles, especialment camions, cap a les empreses logístiques que en un futur s’implantaran en la zona. L'obra també inclourà la construcció dels ramals de connexió i tasques complementàries i compta amb una inversió prevista de 3,1 milions d’euros (amb IVA) i  les obres es van iniciar aquest mes de gener i tenen un termini previst de 10 mesos.

L'espai natural dels Prats d’Albinyana

El passat 5 d’abril es va reunir per primera vegada la comissió de seguiment mediambiental de les obres de restauració de l’espai natural dels Prats d’Albinyana inclosos dins de la Xarxa Natura 2000 i situats a tocar de la ZAL. Aquest acte marca el punt d’inici de les obres de restauració que tindran un durada de 12 mesos i un pressupost assignat de 2,3 milions d’euros. L’actuació és una mesura compensatòria inclosa en el Pla Especial urbanístic de la ZAL.

Els Prats d’Albinyana és un espai natural de gran valor mediambiental i paisatgístic amb una extensió total de 37,78 hectàrees. El passat 25 d’octubre, l’APT va licitar l’execució del projecte de recuperació d’aquesta zona humida amb l’objectiu de restaurar els hàbitats i ecosistemes propis d’aquest espai natural protegit i potenciar els elements d’interès ecològic, naturalístic i sociocultural presents.

La primera fase d’obres durà a terme el tancament perimetral de tota la zona per continuar amb el moviment de terres. La primera intervenció consistirà en la restauració de l’espai natural. La segona actuació consistirà en la construcció d’una llacuna de 107.700 metres quadrats i d'una illa de 26.990 metres quadrats, juntament amb la creació d’un bosc de ribera que envoltarà la llacuna i connectarà amb la platja existent. Amb aquesta actuació es vol recuperar la vocació de zona humida de l’espai. I, finalment la tercera línia d’actuació es tracta de la finalització de les accions de consolidació arqueològica del conjunt patrimonial de l’antiga vil·la romana de Cal·lípolis, com són, la neteja i l’eliminació superficial del paviment dels camins que creuen el jaciment i la consolidació de les estructures existents.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 

 

 

 

 

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors