Atrás

50 documents portuaris

 

50 documents portuaris (vestíbul edifici Arxiu del Port,  11 de febrer-15 d'abril de 2016)

 

 

El mes de novembre de 2011, i amb l'objectiu de donar a conèixer la riquesa i la varietat dels documents que formen part dels nostres fons, iniciàrem l’activitat El document del mes és... una petita exposició virtual que es donava a conèixer a través de la pàgina web i els canals socials de l’Arxiu.

Al llarg d’aquests més de 4 anys de durada de l’activitat, els criteris de selecció han estat diversos encara que, de vegades, han obeït a la representativitat del document, a la seva actualitat o a la celebració d’una efemèride. La iniciativa ha estat ben acollida des del seu començament, i això ho podem assegurar gràcies a les xifres que no són pas insignificants. Les 75.000 descàrregues del document en les seves dues versions, en català i en castellà, són el reflex més clar del seu èxit.

Un llibre de certificacions i lliuraments que va del mes de gener al mes d’abril de 1816, concretament la pàgina que correspon a una certificació de pagament del dia 1 de febrer, de 2000 rals d’ardit al síndic dels Pares Caputxins de Tarragona, Carlos Morera, per a la reedificació del nou convent, ha estat la nostra elecció per al número 50, l’últim document del mes. Amb aquest document bicentenari donem per acabada l’activitat amb el benentès que continuarem donant a conèixer els nostres fons per altres vies com ara el blog ArxiPortus que va veure la llum el passat mes d’agost de 2015.

Però abans d’acabar del tot l’activitat del document del mes es va creure oportú organitzar aquesta exposició que, sota el títol de 50 documents portuaris, ha pretès explicar i exposar una mostra de les petites joies documentals que custodiem en el nostre Arxiu.

 

Textos exposició

Descarrega

Díptic Exposició

Descarrega

 

Accediu al reportatge de l'exposició a TAC 12 ( a partir del minut 8)