El Servei de Publicacions del Port Tarragona publica vuit noves obres en format digital

El Servei de Publicacions del Port Tarragona publica vuit noves obres en format digital
08 Jul
2024

Les lectures es poden descarregar de forma gratuïta a l’espai web https://www.porttarragona.cat/ca/cataleg-publicacions

Amb aquestes 8 noves publicacions, la Col·lecció Saturnino Bellido ja està disponible completa en format digital. El Servei de Publicacions del Port ha editat o ha col·laborat en l’edició de gairebé dues-centes obres.

El Servei de Publicacions del Port de Tarragona posa a l’abast, de forma gratuïta, vuit publicacions editades i publicades pel Port de Tarragona. Algunes d’aquestes publicacions formen part de la col·lecció Saturnino Bellido, una col·lecció amb tretze obres, que aplega, per una banda, monografies de caràcter històric, i per altra les obres premiades en el Premi d’Investigació Port Tarragona. A hores d’ara el Servei de Publicacions té gairebé unes dues-centes obres publicades, moltes de les quals es poden descarregar de forma gratuïta.

Aquest juliol el Port afegeix 8 noves obres en format digital de les editades pel Port Tarragona. A hores d’ara el Servei de Publicacions té gairebé dos-centes obres publicades, totes elles es poden consultar a https://www.porttarragona.cat/ca/cataleg-publicacions. Amb aquestes 8 noves publicacions digitals el Port completa la col·lecció Saturnino Bellido que consta de tretze llibres, totes elles disponibles ja en format digital.

El Servei de Publicacions del Port de Tarragona va néixer el novembre de 2004 amb la voluntat d’aplegar i gestionar tota l’obra publicada fins llavors. L’objectiu és difondre el patrimoni marítim i portuari, dissenyant una imatge i una línia editorial pròpia i de qualitat. A més a més, compta a la pàgina web del Port de Tarragona d’un espai, on el públic interessat es pot descarregar les obres de forma gratuïta. Des del seu inici, i conjuntament amb l'Arxiu del Port, el Servei de Publicacions ha desenvolupat l'intercanvi de publicacions, per donar sortida a les publicacions pròpies i alhora incorporar-ne d'altres per a la Biblioteca de l'Arxiu.

A continuació es detallen els nou vuit títols disponibles en format digital:

- 80 anys de construcció naval a Tarragona 1918-1998 (Astilleros de Tarragona, S.A.), d’Enric García Domingo (2007). Premi d’Investigació Port Tarragona 2005.

- Troballes arqueològiques al litoral tarragoní. Dotze anys d’arqueologia subaquàtica (1968-1980), de Walfida Pérez Martín (2007).

- El derecho portuario en la Historia (de los orígenes a la codificación) d’Antoni Jordà Fernández (2008)

- La Marina de Tarragona en el segle XIV. La seva relació comercial amb Mallorca de Guillem Morro Veny (2011) Premi d’Investigació Port Tarragona 2010.

- La riuada de 1994, de Ricard Lahoz Avendaño (2014)

- Les escales del mar. Les vies de comunicació de vianants entre la Part Alta i la Part Baixa de Tarragona en els darrers cent cinquanta anys, de Ramon Aloguín Pallach (2018).

- Ciutat. Port i territori. Cartografia Històrica de Tarragona (S. XVII – XIX) de Patricia Terrado Ortuño (2021). Premi d’Investigació 2019.

- Els Fontanals i Vidal. Una família influent al barri del Port de Tarragona (1825-1960), de Francesc Gassó Minguet (2020).

Per publicar al Port

Les diferents col·leccions de publicacions del Port de Tarragona estan obertes a totes les persones que vulguin aportar treballs que versin sobre temes marítims o portuaris en general, o del litoral de la demarcació de Tarragona en particular. Queda descartada, però, la novel·la o narrativa. Els treballs presentats han d’estar finalitzats, per tant, corregits els continguts lingüístics, històrics i/o tècnics. Aquesta condició és indispensable per tal de poder-los avaluar.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona