Port Tarragona creix durant el mes de maig

Port Tarragona creix durant el mes de maig
03 Jul
2024

Els líquids a doll i els sòlid a lloure encapçalen les xifres de creixement

El moviment de vaixells que van fer escala als molls tarragonins també han augmentat igual que les entrades i sortides de les instal·lacions portuàries

El Port de Tarragona ha assolit bons resultats durant el mes de maig de 2024 respecte al mateix mes de l’any passat,, destacant-se per un increment significatiu en diverses categories de tràfic. El sòlids a lloure han estat el grup de mercaderies que més ha crescut respecte l’any anterior amb els cereals, pinsos i farines al capdavant. Els líquids a doll també han tingut un important creixement i és el grup amb més moviment en xifres absolutes.

El mes de maig ha estat un bon període pels molls tarragonins amb els tres grans grups de mercaderies amb xifres positives de creixement. El líquids a doll han mogut durant els dies de maig 1.919.949 tones, un 15% més que durant el mateix període de 2023. Els derivats dels productes petrolífers, els químics i biocombustibles han estat les mercaderies amb més moviment.

El sòlids a lloure, el grup amb una pujada més destacada amb un 17,9%, ha estat gràcies a l’increment d’importacions de cereals, pinsos i farines en un 30,6% respecte el mateix mes de l’any anterior.  La càrrega general també ha viscut un increment, que tot i ser del 2%, trenca una tendència negativa dels últims mesos.

Un mes positiu

El tràfic marítim total ha mogut durant el mes de maig 2.883.481 tones, un 15,8% més respecte el mes de maig de 2023 quan en va moure 2.490.017.

Durant el mes de maig de 2024, el moviment de vaixells al Port de Tarragona també ha augmentat un 12,3% respecte al mateix període de l'any anterior, passant de 203 a 228 vaixells.

Pel que fa als accessos terrestres, s'ha observat un creixement en l'entrada i sortida de vehicles pel Port de Tarragona. L’Eix Transversal va registrat 91.192 entrades i 93.358 sortides, mentre que els accessos de Reus i Llevant van registrar 19.510 entrades i 17.816 sortides, amb una variació positiva del 14,4%.

Augment del tràfic de creuers

El tràfic de creuers ha mantingut una presència significativa, amb un increment del nombre d'escales i creuristes durant els dos primers mesos amb activitat de l’any. Aquest sector contribueix no només al tràfic portuari sinó també a l'economia local a través del turisme.

Durant el mes d’abril i maig han visitat el Port de Tarragona 20 creuers que han portat 29.945 creueristes. Aquestes dades suposen un increment del 51,5% de creuristes respecte el mateix període de l’any anterior i un 33,3% de creuers.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona