Port Tarragona aprova la creació del Comitè de Benestar de la Gent de Mar

Port Tarragona aprova la creació del Comitè de Benestar de la Gent de Mar
07 Jun
2024

L’Autoritat Portuària de Tarragona enforteix així el compromís amb la comunitat marítima

Aquest òrgan té com a missió principal promoure el benestar de la gent de mar

El Port de Tarragona aprova la creació del Comitè de Benestar per a la Gent de Mar, una iniciativa amb l'objectiu de garantir i millorar les condicions i serveis de benestar per les tripulacions dels vaixells que arriben al port. Aquest comitè estarà format per representants de l'administració marítima, empreses portuàries i organitzacions que treballaran conjuntament per garantir el benestar i la qualitat de vida de la comunitat marítima, fomentant la col·laboració entre entitats públiques i privades.

El Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Tarragona va aprovar en sessió ordinària el passat dia 5 de juny de 2024 la creació del Comitè de Benestar de la Gent de Mar del Port de Tarragona. La seva missió principal és promoure el benestar de les tripulacions dels vaixells mercants que recalen al Port de Tarragona, implicant la comunitat local en aquest objectiu. El comitè no només es centra en la millora de les instal·lacions existents, sinó també en la creació de noves iniciatives que facilitin el benestar de la gent de mar, proporcionant suport i serveis que van des de l'assistència fins a l'entreteniment i el descans.

Un altra de les funcions destacades del comitè serà debatre els problemes d’índole humana i social que puguin sorgir a l’activitat marítima del port. Això permetrà analitzar i cercar solucions adequades, fomentant una col·laboració mútua entre les entitats que formen part del comitè. Entre aquestes entitats s’inclouen l’Autoritat Portuària de Tarragona, Stella Maris, Capitania Marítima i salvament marítim, Pràctics de Tarragona, l’Institut Social de la Marina, la Creu Roja, i altres organitzacions empresarials rellevants.

Compromís amb la Comunitat Marítima

L'Autoritat Portuària de Tarragona ha demostrat un compromís continu amb el benestar de la gent de mar com ho demostra la seva estreta col·laboració amb Stella Maris, organització present a Tarragona des de l’any 1978 però que no va ser fins al 1999 que es va iniciar l'activitat efectiva al Port de Tarragona. La primera "Oficina al mariner" es va instal·lar a les instal·lacions de l'APT situades al carrer del Mar número 3, però el juny de 2014 es va traslladar a la seva ubicació actual, al Passeig de l’Escullera, just davant de les seus de l’Autoritat Portuària on roman actualment.

Així doncs, actualment el Port de Tarragona compta amb l’assistència efectiva d’Stella Maris, que al llarg dels anys ha anat portant a terme les funcions referenciades en el Conveni MLC (sigles en anglès de Conveni sobre el treball marítim), en concret en tasques de suport i assistència a la gent de mar, la majoria tripulacions de vaixells molt allunyats durant llargs períodes de temps de les seves llars i famílies

Ara, amb la creació del Comitè de Benestar de la Gent de Mar del Port de Tarragona es fa un pas endavant en l’enfortiment de la dimensió social dels ports, una prioritat recollida en el marc estratègic de Puertos del Estado. Aquest comitè treballa no només per garantir que les instal·lacions existents compleixin amb els estàndards necessaris, sinó també per crear un entorn acollidor i de suport per a les tripulacions que passen llargues temporades allunyades de les seves llars i famílies.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona