Port Tarragona aprova la creació del Comitè de Benestar de la Gent de Mar

Port Tarragona aprova la creació del Comitè de Benestar de la Gent de Mar
07 Jun
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’Autoritat Portuària de Tarragona enforteix així el compromís amb la comunitat marítima

Aquest òrgan té com a missió principal promoure el benestar de la gent de mar

El Port de Tarragona aprova la creació del Comitè de Benestar per a la Gent de Mar, una iniciativa amb l'objectiu de garantir i millorar les condicions i serveis de benestar per les tripulacions dels vaixells que arriben al port. Aquest comitè estarà format per representants de l'administració marítima, empreses portuàries i organitzacions que treballaran conjuntament per garantir el benestar i la qualitat de vida de la comunitat marítima, fomentant la col·laboració entre entitats públiques i privades.

El Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Tarragona va aprovar en sessió ordinària el passat dia 5 de juny de 2024 la creació del Comitè de Benestar de la Gent de Mar del Port de Tarragona. La seva missió principal és promoure el benestar de les tripulacions dels vaixells mercants que recalen al Port de Tarragona, implicant la comunitat local en aquest objectiu. El comitè no només es centra en la millora de les instal·lacions existents, sinó també en la creació de noves iniciatives que facilitin el benestar de la gent de mar, proporcionant suport i serveis que van des de l'assistència fins a l'entreteniment i el descans.

Un altra de les funcions destacades del comitè serà debatre els problemes d’índole humana i social que puguin sorgir a l’activitat marítima del port. Això permetrà analitzar i cercar solucions adequades, fomentant una col·laboració mútua entre les entitats que formen part del comitè. Entre aquestes entitats s’inclouen l’Autoritat Portuària de Tarragona, Stella Maris, Capitania Marítima i salvament marítim, Pràctics de Tarragona, l’Institut Social de la Marina, la Creu Roja, i altres organitzacions empresarials rellevants.

Compromís amb la Comunitat Marítima

L'Autoritat Portuària de Tarragona ha demostrat un compromís continu amb el benestar de la gent de mar com ho demostra la seva estreta col·laboració amb Stella Maris, organització present a Tarragona des de l’any 1978 però que no va ser fins al 1999 que es va iniciar l'activitat efectiva al Port de Tarragona. La primera "Oficina al mariner" es va instal·lar a les instal·lacions de l'APT situades al carrer del Mar número 3, però el juny de 2014 es va traslladar a la seva ubicació actual, al Passeig de l’Escullera, just davant de les seus de l’Autoritat Portuària on roman actualment.

Així doncs, actualment el Port de Tarragona compta amb l’assistència efectiva d’Stella Maris, que al llarg dels anys ha anat portant a terme les funcions referenciades en el Conveni MLC (sigles en anglès de Conveni sobre el treball marítim), en concret en tasques de suport i assistència a la gent de mar, la majoria tripulacions de vaixells molt allunyats durant llargs períodes de temps de les seves llars i famílies

Ara, amb la creació del Comitè de Benestar de la Gent de Mar del Port de Tarragona es fa un pas endavant en l’enfortiment de la dimensió social dels ports, una prioritat recollida en el marc estratègic de Puertos del Estado. Aquest comitè treballa no només per garantir que les instal·lacions existents compleixin amb els estàndards necessaris, sinó també per crear un entorn acollidor i de suport per a les tripulacions que passen llargues temporades allunyades de les seves llars i famílies.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona