La consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya visita el Port de Tarragona

La consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya visita el Port de Tarragona
10 Gen
2024

La consellera Natàlia Mas Guix ha visitat el port acompanyada per Raquel Sans, diputada i presidenta de la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament de Catalunya, i Àngel Xifré, delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona

La trobada ha servit per explicar els plans de futur i els projectes estratègics del Port i per al territori en matèria d’infraestructures portuàries i de transició energètica

El Port de Tarragona ha estat avui escenari de la trobada entre la consellera Natàlia Mas Guix i el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta. La visita ha servit per posar en comú temes d'interès per al Port i per al territori com son les infraestructures portuàries, la producció d'energies renovables i la introducció de l’hidrogen verd com a vector energètic, entre d'altres. Acompanyant a la consellera Mas Guix també han assistit a la trobada Raquel Sans, diputada i presidenta de la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament de Catalunya; Àngel Xifré, delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona; i Aleix Cubells, director general de Fons Europeus i Ajuts d’Estat; Montse Llambrich, directora dels Serveis Territorials d’Economia i Hisenda a Tarragona.

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta ha presentat el present i el futur del port tarragoní. Ha fet un repàs dels projectes de futur del Port de Tarragona en àmbits com les infraestructures portuàries, la producció d'energies renovables i el posicionament del port en el desenvolupament de la cadena de valor per a l’hidrogen verd. Garreta ha explicat a la consellera Mas Guix el pla de desenvolupament sostenible #RumbEcoPort2027 per situar el port a l’avantguarda de la lluita contra el canvi climàtic.

El president de l'APT ha exposat els plans del Port en matèria d'accessos ferroviaris, el desenvolupament de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), l'estat actual de la construcció de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo (subvencionada amb 14 milions d'euros dels Fons MRR de la UE) i els plans d'ampliació i modernització de la terminal intermodal de la Boella.

Finalment, el president ha fet referència als projectes de creació d’una comunitat energètica del Port que millorarà la competitivitat de les empreses que hi ha instal·lades, i ha explicat els avenços en l’electrificació de molls, en projectes pilot per reconvertir maquinària pesant a l’hidrogen i en millora de la biodiversitat amb l’objectiu de descarbonitzar l’activitat portuària.

La reunió ha continuat amb la signatura al Llibre d’Honor del Port de Tarragona i l’entrega de l’obsequi per commemorar la visita per part de la consellera.

Visita a la Vall de l’Hidrogen

La visita de la consellera al Port de Tarragona s'ha completat amb una reunió de treball a la seu de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, situada en la planta 2 de la seu institucional del Port. La ubicació de la seu de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya a Tarragona respon a l’estratègia de situar-la a prop dels impulsors públics i privats de la transició energètica cap a l’hidrogen, com són el pol petroquímic de Tarragona -el més important del sud d’Europa- i la Universitat Rovira i Virgili, entitat impulsora de la Vall de l’Hidrogen Verd Catalunya Sud -el projecte que va originar la Vall de l’Hidrogen de Calalunya- i el Port, que pot actuar com a plataforma per a la implantació de solucions tècniques.

La presència de l’oficina tècnica de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya al Port des del mes de maig de 2023 ha permès impulsar la col·laboració institucional i la cooperació públic-privada en la implementació de projectes de transformació econòmica, de transició energètica i d’innovació al voltant de les oportunitats que ofereix la introducció de l’hidrogen verd com a vector energètic.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona