La consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya visita el Port de Tarragona

La consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya visita el Port de Tarragona
10 Ene
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La consellera Natàlia Mas Guix ha visitat el port acompanyada per Raquel Sans, diputada i presidenta de la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament de Catalunya, i Àngel Xifré, delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona

La trobada ha servit per explicar els plans de futur i els projectes estratègics del Port i per al territori en matèria d’infraestructures portuàries i de transició energètica

El Port de Tarragona ha estat avui escenari de la trobada entre la consellera Natàlia Mas Guix i el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta. La visita ha servit per posar en comú temes d'interès per al Port i per al territori com son les infraestructures portuàries, la producció d'energies renovables i la introducció de l’hidrogen verd com a vector energètic, entre d'altres. Acompanyant a la consellera Mas Guix també han assistit a la trobada Raquel Sans, diputada i presidenta de la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament de Catalunya; Àngel Xifré, delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona; i Aleix Cubells, director general de Fons Europeus i Ajuts d’Estat; Montse Llambrich, directora dels Serveis Territorials d’Economia i Hisenda a Tarragona.

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta ha presentat el present i el futur del port tarragoní. Ha fet un repàs dels projectes de futur del Port de Tarragona en àmbits com les infraestructures portuàries, la producció d'energies renovables i el posicionament del port en el desenvolupament de la cadena de valor per a l’hidrogen verd. Garreta ha explicat a la consellera Mas Guix el pla de desenvolupament sostenible #RumbEcoPort2027 per situar el port a l’avantguarda de la lluita contra el canvi climàtic.

El president de l'APT ha exposat els plans del Port en matèria d'accessos ferroviaris, el desenvolupament de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), l'estat actual de la construcció de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo (subvencionada amb 14 milions d'euros dels Fons MRR de la UE) i els plans d'ampliació i modernització de la terminal intermodal de la Boella.

Finalment, el president ha fet referència als projectes de creació d’una comunitat energètica del Port que millorarà la competitivitat de les empreses que hi ha instal·lades, i ha explicat els avenços en l’electrificació de molls, en projectes pilot per reconvertir maquinària pesant a l’hidrogen i en millora de la biodiversitat amb l’objectiu de descarbonitzar l’activitat portuària.

La reunió ha continuat amb la signatura al Llibre d’Honor del Port de Tarragona i l’entrega de l’obsequi per commemorar la visita per part de la consellera.

Visita a la Vall de l’Hidrogen

La visita de la consellera al Port de Tarragona s'ha completat amb una reunió de treball a la seu de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, situada en la planta 2 de la seu institucional del Port. La ubicació de la seu de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya a Tarragona respon a l’estratègia de situar-la a prop dels impulsors públics i privats de la transició energètica cap a l’hidrogen, com són el pol petroquímic de Tarragona -el més important del sud d’Europa- i la Universitat Rovira i Virgili, entitat impulsora de la Vall de l’Hidrogen Verd Catalunya Sud -el projecte que va originar la Vall de l’Hidrogen de Calalunya- i el Port, que pot actuar com a plataforma per a la implantació de solucions tècniques.

La presència de l’oficina tècnica de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya al Port des del mes de maig de 2023 ha permès impulsar la col·laboració institucional i la cooperació públic-privada en la implementació de projectes de transformació econòmica, de transició energètica i d’innovació al voltant de les oportunitats que ofereix la introducció de l’hidrogen verd com a vector energètic.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors