Port Tarragona treu a licitació el dragatge i aportació de sorra a la platja de la Pineda

Port Tarragona treu a licitació el dragatge i aportació de sorra a la platja de la Pineda
10 Gen
2024

El projecte té una durada de tres anys, 2024, 2025 i 2026

El pressupost total per aquestes tasques és de 2,35 milions d’euros

Cada any s’aportaran 100.000m3 de sorra, en total s’espera el dragatge i col·locació de 300.000m3

El Port de Tarragona ha tret a licitació les tasques del dragatge i aportació de sorra a la platja de la Pineda per al període de 2024 fins a 2026. En total s’aportarà 300.000 m3 de sorra a la platja a raó de 100.000m3 anuals. L’aportació de sorra que farà el Port de Tarragona és una mesura ambiental compensatòria per la prolongació del dic de Llevant.

Les tasques de dragatge i aportació de sorra a la platja de La Pineda començaran a la primera quinzena de maig, procurant que els treballs de muntatge de la canonada no interfereixin amb l'activitat turística de la platja de la Pineda. Aquesta canonada es situarà a la platja per a l'aportació de sorres mitjançant impulsió. Un cop propulsada la sorra fins a la platja es procedirà a la seva estesa amb la maquinària corresponent.

Un compromís del Port de Tarragona

L’any 2003, després de l’ampliació de contradic trencaonades situat a l’extrem sud del dic de Llevant,  el Port de Tarragona es va comprometre a l’aportació de sorra a la platja de La Pineda segons ho aconsellava la Declaració d'Impacte Ambiental (D.I.A.) sobre el projecte.

D'acord amb la mencionada D.I.A., es va redactar el projecte per definir les obres a realitzar i procedir a l'aportació de 100.000 m3 de sorra anuals a la platja de La Pineda, en trams de tres anys per un total de 300.000 m3 en un període de temps total de 20 anys.

De la mateixa manera, en aquest compromís per part del Port de Tarragona també es va acordar la construcció de l'Espigó del Racó (renovat l’any 2020 després del temporal Glòria) i la prolongació de l’espigó dels Prats. Tots dos elements servirien per evitar la pèrdua de la sorra aportada a la platja.

Contradic de Ponent

La futura construcció del Contradic de Ponent permetrà adoptar solucions per estabilitzar la Platja de la Pineda. El projecte de contradic anirà acompanyat d’una nova DIA que inclourà mesures per a la regeneració i estabilització definitiva de la platja que un cop implementades en la seva totalitat faran innecessària l’aportació de sorra any rere any. Entre d’altres mesures, es preveu la construcció de nous elements a la zona central de la platja per tal de retenir la sorra. Aquesta és la zona més afectada segons els estudis encarregats a l’Instituto de Hidráulica Ambiental de la Universidad de Cantabria que ha estudiat la dinàmica litoral de la platja fins a l’any 2100.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors