Port Tarragona anuncia la urbanització de la zona logística del moll de Balears

Port Tarragona anuncia la urbanització de la zona logística del moll de Balears
28 Jul
2023

L’Autoritat Portuària de Tarragona té previst enllestir les obres durant el segon trimestre de 2024

El Port instal·larà plaques solars sobre les pèrgoles a les zones de vianants

Les actuacions es realitzaran durant la construcció de la nova terminal de creuers

El Port de Tarragona ha publicat a la plataforma de contractació l’anunci previ per la construcció de les noves obres que té previst treure a concurs en el propers mesos, la urbanització de la zona logística del Moll de Balears. Amb aquestes actuacions l’Autoritat Portuària adequarà les voreres per vianants tot ordenant la circulació, aparcament i parada d’autobusos de la zona logística, també instal·larà pèrgoles amb plaques solars, zones enjardinades, i la senyalística vertical. Està previst que l’obra duri 4 mesos un cop resolta la licitació que compta amb un pressupost de 700.000 abans d’impostos.

Un moll adaptat i sostenible

El Port de Tarragona treballa amb l’objectiu de millorar l’operativa de creuers amb la sostenibilitat com a element vertebrador del projecte. Aquests objectius es veuen reflectits  en la nova zona logística del Moll de Balears que properament es licitarà, tal i com recull l’anunci públic que l’APT ha publicat aquesta setmana. [OQD1] 

Aquest projecte es focalitza en l'adequació de la explanada de 2.200 m2 del moll de creuers per convertir-la en una zona logística òptima per a l'activitat turística d’aquest espai, millorant la infraestructura i els serveis disponibles.

Des de l’APT es treballa per poder dotar d’energies sostenibles totes les infraestructures on sigui possible, per aquest motiu s’aprofitaran les pèrgoles per col·locar plaques fotovoltaiques i Il·luminació LED. Aquestes pèrgoles aniran a les zones de vianants, aprofitant l'energia solar per generar electricitat i proporcionar il·luminació LED eficient i sostenible.

Continuant des del punt de vista mediambiental, es crearan zones enjardinades amb espècies mediterrànies de baix consum hídric, que a més d'embellir l'entorn i fer-lo més amigable, contribueixen a millorar el medi ambient i la qualitat de l'aire.

La nova urbanització contempla l'adaptació del drenatge superficial de les aigües pluvials a les zones d'aparcament, passos de vials amb voreres i altres espais rellevants. Aquesta mesura assegura una adequada distribució de l'aigua de pluja i evitar així problemes d’acumulació d'aigua a l’esplanada.

Des del punt de visita de l’operativa amb creueristes, aquest projecte inclou la construcció de noves voreres per a vianants, proporcionant espais segurs i còmodes perquè els visitants puguin recórrer la zona i accedir a la terminal de creuers de manera segura.

Tanmateix s’organitzarà el trànsit vehicles a l’esplanada i el guiatge de les persones usuàries amb la implantació d’una nova senyalització per a places d'aparcament de vehicles, autobusos, vehicles elèctrics i carrils de circulació, així com recorreguts de vianants, garantint una circulació ordenada i segura.

I per últim s'instal·laran línies d'alimentació de l'enllumenat de les pèrgoles, línies d'evacuació d'energia de les plaques solars i preses de terra, per mantenir l'estètica i funcionalitat de la explanada;  tot sota terra per a una aparença ordenada i segura.

Segon trimestre de 2024

Totes aquestes actuacions es realitzaran durant la construcció de la nova terminal de creuers. Les obres de construcció de la nova terminal de creuers ja estan en marxa de la mà de Global Ports Holding, empresa concessionària de l’operativa de creuers. L’Autoritat Portuària de Tarragona ajustarà les obres de la nova logística del Moll de Balears per realitzar-se de manera compatible amb l’obra de la terminal i acabar gairebé al mateix temps, en el segon trimestre de 2024.

Inaugurat l’octubre de 2021, el Moll de Balears va ser construït per poder rebre els creuers més importants del món i fins a 4 creuers de forma simultània.

Etiquetat com
  • Creuers a Tarragona
  • Tarragona ciutat de creuers
  • Terminal de creuers
  • Creuers

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona