Port Tarragona anuncia la urbanització de la zona logística del moll de Balears

Port Tarragona anuncia la urbanització de la zona logística del moll de Balears
28 Jul
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’Autoritat Portuària de Tarragona té previst enllestir les obres durant el segon trimestre de 2024

El Port instal·larà plaques solars sobre les pèrgoles a les zones de vianants

Les actuacions es realitzaran durant la construcció de la nova terminal de creuers

El Port de Tarragona ha publicat a la plataforma de contractació l’anunci previ per la construcció de les noves obres que té previst treure a concurs en el propers mesos, la urbanització de la zona logística del Moll de Balears. Amb aquestes actuacions l’Autoritat Portuària adequarà les voreres per vianants tot ordenant la circulació, aparcament i parada d’autobusos de la zona logística, també instal·larà pèrgoles amb plaques solars, zones enjardinades, i la senyalística vertical. Està previst que l’obra duri 4 mesos un cop resolta la licitació que compta amb un pressupost de 700.000 abans d’impostos.

Un moll adaptat i sostenible

El Port de Tarragona treballa amb l’objectiu de millorar l’operativa de creuers amb la sostenibilitat com a element vertebrador del projecte. Aquests objectius es veuen reflectits  en la nova zona logística del Moll de Balears que properament es licitarà, tal i com recull l’anunci públic que l’APT ha publicat aquesta setmana. [OQD1] 

Aquest projecte es focalitza en l'adequació de la explanada de 2.200 m2 del moll de creuers per convertir-la en una zona logística òptima per a l'activitat turística d’aquest espai, millorant la infraestructura i els serveis disponibles.

Des de l’APT es treballa per poder dotar d’energies sostenibles totes les infraestructures on sigui possible, per aquest motiu s’aprofitaran les pèrgoles per col·locar plaques fotovoltaiques i Il·luminació LED. Aquestes pèrgoles aniran a les zones de vianants, aprofitant l'energia solar per generar electricitat i proporcionar il·luminació LED eficient i sostenible.

Continuant des del punt de vista mediambiental, es crearan zones enjardinades amb espècies mediterrànies de baix consum hídric, que a més d'embellir l'entorn i fer-lo més amigable, contribueixen a millorar el medi ambient i la qualitat de l'aire.

La nova urbanització contempla l'adaptació del drenatge superficial de les aigües pluvials a les zones d'aparcament, passos de vials amb voreres i altres espais rellevants. Aquesta mesura assegura una adequada distribució de l'aigua de pluja i evitar així problemes d’acumulació d'aigua a l’esplanada.

Des del punt de visita de l’operativa amb creueristes, aquest projecte inclou la construcció de noves voreres per a vianants, proporcionant espais segurs i còmodes perquè els visitants puguin recórrer la zona i accedir a la terminal de creuers de manera segura.

Tanmateix s’organitzarà el trànsit vehicles a l’esplanada i el guiatge de les persones usuàries amb la implantació d’una nova senyalització per a places d'aparcament de vehicles, autobusos, vehicles elèctrics i carrils de circulació, així com recorreguts de vianants, garantint una circulació ordenada i segura.

I per últim s'instal·laran línies d'alimentació de l'enllumenat de les pèrgoles, línies d'evacuació d'energia de les plaques solars i preses de terra, per mantenir l'estètica i funcionalitat de la explanada;  tot sota terra per a una aparença ordenada i segura.

Segon trimestre de 2024

Totes aquestes actuacions es realitzaran durant la construcció de la nova terminal de creuers. Les obres de construcció de la nova terminal de creuers ja estan en marxa de la mà de Global Ports Holding, empresa concessionària de l’operativa de creuers. L’Autoritat Portuària de Tarragona ajustarà les obres de la nova logística del Moll de Balears per realitzar-se de manera compatible amb l’obra de la terminal i acabar gairebé al mateix temps, en el segon trimestre de 2024.

Inaugurat l’octubre de 2021, el Moll de Balears va ser construït per poder rebre els creuers més importants del món i fins a 4 creuers de forma simultània.

Etiquetado como
  • Creuers a Tarragona
  • Tarragona ciutat de creuers
  • Terminal de creuers
  • Creuers

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors