L’exposició ‘El Parc del Port’ es podrà contemplar al Col·legi d’Arquitectes de Tarragona

L’exposició ‘El Parc del Port’ es podrà contemplar al Col·legi d’Arquitectes de Tarragona
19 Jul
2023

La mostra recull les propostes presentades al concurs d’idees per a la transformació urbanística de l’entorn dels edificis institucionals del Port de Tarragona

L’exposició podrà ser visitada des de l’1 d’agost fins al 29 de setembre

La inauguració es farà dijous 7 de setembre, a les 19 hores, a la sala d’actes del COAC Tarragona amb una conferència on s’explicarà la proposta finalista

 

L’exposició ‘El Parc del Port’, que es va inaugurar el 10 de juny a les Jornades de Portes Obertes del Port de Tarragona a la sala Anna Corbella de la seu institucional de l’Autoritat Portuària de Tarragona, es podrà contemplar a la seu de Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya a Tarragona (COAC), des de l’1 d’agost.

L’exposició recull el projecte guanyador, els quatre finalistes i la resta de propostes presentades al concurs d'idees publicat pel Port de Tarragona per a la transformació urbanística de l'entorn dels edificis institucionals. La idea del concurs era crear un gran parc urbà de 8.000 m² al voltant de la seu institucional i de la seu administrativa de l'Autoritat Portuària de Tarragona que contribueixi a millorar la connectivitat amb la ciutat de Tarragona i entre el Moll de Costa i el passeig del Miracle, impulsar la mobilitat sostenible i reduir les emissions de carboni.

A la mostra, es presenta el projecte guanyador del Concurs d’Idees per a la transformació urbanística de l'entorn de les seus de l'Autoritat Portuària en una zona de baixes emissions i mobilitat sostenible convocat al mes de febrer passat i que es va resoldre el passat mes de maig. La proposta es basa en una àmplia renaturalització de l’entorn, l’articulació dels usos socials al voltant de tres places i una simplificació de la mobilitat rodada per donar pas a vianants i bicicletes, principalment. Un gran bosc, on actualment hi ha plaça del rellotge, actuarà de refugi climàtic i unes grans escalinates perforades en el dic de Llevant uniran el Moll de Costa i la plaça de l’Autoritat Portuària.

Aquest projecte ‘Port Tarraco-Ciutat Verda al Mar’ fou ideat per MasMaristany Arquitectes SLP i és una proposta que s’articula al voltant de tres places, una àmplia renaturalització i una simplificació de la mobilitat rodada.

“El Parc del Port” que es podrà visitar a la sala d’exposicions de l’1 d’agost al 29 de setembre de 2023, amb horari de 8 a 15 hores.

El dijous dia 7 de setembre de 2023, a les 19 h, a la sala d’actes del COAC Tarragona, es farà la inauguració de l’exposició amb una conferència on l’equip guanyador explicarà la proposta.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona