La Web del Port Tarragona es consolida com a finestra de comunicació i informació ciutadana

La Web del Port Tarragona es consolida com a finestra de comunicació i informació ciutadana
25 Abr
2023

L’any 2022, amb gairebé 85.000 persones usuàries, la web va rebre al voltant de 600.000 visualitzacions de pàgines que representen un 11,40% d’augment vers l’any 2021

La pàgina oficial del Port arriba a un públic més jove, persones entre 35 i 44 anys, amb un increment d’un 40,5 % comparat amb les dades d’aquesta mateixa franja l’any 2021

S’incrementen les visites internacionals des de països com Irlanda, Regne Unit, Alemanya i Itàlia

La pàgina web del Port de Tarragona és un dels canals de comunicació i informació ciutadana més importants en l’estratègia de comunicació transparent, rigorosa i en temps d’aquesta organització. Les dades de 2022 confirmen aquesta tendència de consolidació de l’espai web com una de les seves principals finestres de comunicació i publicació d’informació per a la ciutadania, la comunitat portuària i el públic general. Durant l’any 2022, la web oficial de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha registrat gairebé 85.000 persones usuàries i 600.000 visualitzacions de pàgines, dades que representen un 11,40% d’augment vers l’any 2021.La web del Port és un canals que s’adapta a la demanda d’informació dels ciutadans i a les peculiaritats de la informació d’un organisme com és el Port Tarragona. Per aquest motiu l’equip de Comunicació s’esforça en aconseguir posar-se en el lloc de les persones que busquen informació per dissenyar una comunicació molt visual i entenedora. Que, al final, sigui una experiència postiva per a les persones usuàries. En aquest sentit, fruit del treball d’anàlisi dels resultats de 2022, durant el 1r trimestre d’enguany, el departament de Comunicació del Port ha treballat per adaptar els continguts de la web a un nou disseny més modern, clar i agradable.

Una Web més jove

A aquestes dades s’ha d’afegir l’esforç del Port per tal de presentar una pàgina el més atractiva i clara possible. Per això, es treballa i analitza com presentar els continguts i arribar a un públic més jove. Durant aquest 2022, tot i seguint essent una pàgina visitada majoritàriament per persones entre els 45 i 54 anys, l’espai del Port ha aconseguit arribar a un públic més jove, persones entre 35 i 44 anys, assolint un increment d’un 40,5 % comparat amb les dades de l’any 2021.

Una Web internacional

L’esforç per mantenir l’entorn en un sistema multilingüe (català, castellà i anglès) dona els seus fruits. El posicionament i l’esforç per situar el Port Tarragona com un dels principals ports de la Mediterrània fa que continuïn creixent les visites des de països com Irlanda (+3,69%), Itàlia (+5,93%), Alemanya (+11,42%) i, sobretot, Regne Unit (+53,40%).

Nous espais durant 2022

Durant 2022 s’han publicat nous espais amb nous continguts. Projectes que formen part de desenvolupament i del creixement del Port Tarragona i amb espais propis al web de l’organisme tarragoní.

Un exemple és l’espai ‘Codi ètic i Pla Antifrau, https://www.porttarragona.cat/ca/autoritat-portuaria-tarragona/organitzacio-rh/codi-etic-pla-antifrau’, els continguts del ‘Panell econòmic’, https://www.porttarragona.cat/ca/autoritat-portuaria-tarragona/comunicacio-premsa/panell-economic, l’espai reservat per la Zona d’Activitats Logístiques, https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/negoci/zona-d-activitats-logistiques, la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo, https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/negoci/intermodalitat#porttarragona-terminal-guadalajara-marchamalo i, Terminal intermodal La Boella, https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/negoci/intermodalitat#porttarragona-terminal-guadalajara-marchamalo-

Manteniment diari

Els continguts de la pàgina web del Port són actualitzats diàriament. En el transcurs de l’any 2022 es van fer 720 actualitzacions de continguts, totes amb un denominador comú; publicar una informació en què la persona usuària és el centre i el focus per garantir l’entesa del contingut.

Més visitats 2022

Els espais ‘Treballa amb nosaltres’, ‘Agenda de negoci’, ‘Agenda d’activitats culturals’, ‘Centre d’Acreditacions’, ‘Situació de vaixells’ i el ‘Museu del Port’ han estat les sis pàgines més visitades durant 2022.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona