Atrás

Port Tarragona acull les pràctiques dels Bombers Generalitat i Parc Químic per embarcar a vaixell en zona de fondeig

Port Tarragona acull les pràctiques dels Bombers Generalitat i Parc Químic per embarcar a vaixell en zona de fondeig
09 Maig
2022

Es tracta d’unes pràctiques de reciclatge implementades mínim dues vegades a l’any

Formació dins del marc de procediments operatius dels equips d’intervenció i resposta enfront d’incidents marítims – MIRG

Un total de 24 bombers van assistir a les pràctiques d’embarcament i càrrega de material al vaixell Neverland Dream fondejat en aigües del Port Tarragona

Els dies 4 i 5 de maig, el Port de Tarragona, va acollir les pràctiques de continuïtat amb els professionals dels Bombers de la Generalitat i del Parc Químic Port Tarragona. Un total de 24 bombers van participar en les pràctiques del curs de reciclatge acompanyats per la formadora Graciela Riesgo, cap d’Àrea de Supervivència a la Mar al Centre de Seguretat Marítima Integral Jovellanos i realitzades amb la col·laboració de Salvament Marítim a Tarragona.

Els exercicis corresponen a la part pràctica de la formació organitzada al Centre de Seguretat Marítima Integral Jovellanos (Gijón) durant el passat mes de març. La part pràctica del curs es va haver d’ajornar a causa de la COVID-19 i s’han pogut reprendre, durant aquests dies en què els equips d’intervenció van poder dur a terme un seguit de pràctiques.

La formació se centra en exercicis d’embarcament i desembarcament a vaixell així com la càrrega de tot el material necessari, dins del marc de procediments operatius dels equips especialitzats dels Bombers de la Generalitat i del Parc Químic de Tarragona, per donar resposta enfront de incidents marítims.

Per començar els bombers van pujar a l’embarcació de Sasemar per dirigir-se al vaixell Neverland Dream fondejat en aigües del Port. Des d’allà els bombers van haver de pujar al vaixell per les escales dels pràctics i carregar tot el material necessari en cas d’un potencial incident. Destresa, rapidesa, organització i col·laboració van ser alguns dels factors determinants per millorar el resultat i, així, millorar les actuacions que s’haurien de realitzar en cas d’una emergència en les quals estiguessin implicats. En les maniobres també s’han posat a prova altres aspectes més tècnics i organitzatius.

Aquest tipus de pràctiques són exercicis de reciclatge que es duen a terme de forma periòdica amb un mínim de dues vegades a l’any en aigües del Port Tarragona.

 

Galeria d'imatges