El Port Tarragona present a la 20a edició de Logichem de Rotterdam

El Port Tarragona present a la 20a edició de Logichem de Rotterdam
04 Abr
2022

L’equip comercial de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha visitat una de les fires més importants del sector de productes químics a Rotterdam

Una representació de l’equip comercial del Port Tarragona ha estat present a la LogiChem 2022, un dels esdeveniments més importants d’Europa sobre logística de productes químics que se celebra a la ciutat de Rotterdam, als Països Baixos.

El Port Tarragona com un dels ports més importants de la Mediterrània oest en aquest tipus de tràfics, on acumula el 15% dels moviments de productes químics, i un dels referents del sud d’Europa no es va voler perdre aquesta ocasió per conèixer les noves tendències del sector.

Durant els tres dies que ha durat l’esdeveniment l’equip comercial de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha atès més de 40 empreses del sector interessades amb les infraestructures portuàries tarragonines. L’equip ha donat a conèixer les infraestructures existents per al sector així com la promoció del Port Tarragona com hub mediterrani per a l'emmagatzematge i la distribució de productes líquids.

Aprofitant la presència en aquest esdeveniment internacional els representants del Port han explicat els nous projectes i instal·lacions com la Zona d’Activitats Logístiques i el desenvolupament ferroviari, dues àrees on el Port Tarragona hi centra gran part dels seus esforços de creixement.

Un Port referent

El Port Tarragona és un hub de productes químics gràcies a la seva estratègica posició que es tradueixen en bons resultats registrats l’any 2021. Els productes químics a dojo (líquids) van viure un increment respecte 2020 del 30,6% i respecte 2019 del 22,4% (el millor resultat des del 2013), movent en total 2.220.470 tones.

El grup de mercaderies de líquids a doll va créixer durant l’any 2021 un 17% amb un total de 21,2 milions de tones mogudes, recuperant pràcticament el volum de tràfic pre-pandèmic. Aquest volum permet situar a la infraestructura portuària tarragonina com el quart port del sistema portuari estatal en líquids a doll, només darrere de Bahía de Algeciras, Huelva i Cartagena.

Les dades assolides reflecteixen l’aposta i el treball del Port i l’efecte de les inversions realitzades per les empreses que operen en el Moll de la Química i l’interès que ha suscitat la concessió dels darrers 15.000 m2 en aquest moll.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

L’objectiu és obrir el Port i els seus espais a la ciutadania, donant la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions, tant per mar com per terra, i de veure les diferents operatives portuàries.

 

PROGRAMA I FORMULARIS