Port Tarragona i la Taula Institucional de Creuers inicien el retorn a la normalitat de l’activitat creuerística

Port Tarragona i la Taula Institucional de Creuers inicien el retorn a la normalitat de l’activitat creuerística
15 Mar
2022

Global Ports Holdings s’incorpora a la Taula Institucional i presenta el projecte de la nova terminal de creuers al Moll de Balears

La temporada de creuers 2022 preveu acollir 38 escales que sumen uns 58.000 creueristes

La Taula de Creuers es reuneix un cop cada quatre mesos des de la seva creació l’any 2012

Avui dimarts 15 de març, a la sala Roger de Llúria de la seu institucional del Port Tarragona, s’han reunit presencialment, els representants institucionals i empresarials que formen part de la Taula Institucional de Creuers. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat preparar el retorn a la normalitat de l’activitat creuerística a la ciutat de Tarragona i el seu territori.

La Taula està formada per les principals institucions i empreses vinculades al turisme del territori. En la reunió hi han participat Josep M Cruset, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona; Pau Ricomà, alcalde de Tarragona; Dídac Nadal; cònsol de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona; Cristina Cid, regidora de turisme de l’Ajuntament de Vila-seca; Montse Caelles, regidora de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Reus; Víctor Franquet, director gerent del Patronat de Turisme de Tarragona; Marta Farrero, gerent del Patronat de Turisme Costa Daurada; Daniel Martín, director gerent de la Cambra de Comerç de Tarragona, Fernando Aldecoa, director general de PortAventura World; Berta Cabré, presidenta de la FEHT; Juan Crespó, director de l’Aeroport de Reus; Salvador Anton, director científic Dep. Turisme-Eurecat; Javier Rodríguez, director regional Western Med Global Ports; i Emre Sayin, CEO de Global Ports.

La recuperació de l’activitat creuerística ha estat el tema central de la reunió de la Taula de Creuers. L’octubre de 2021, coincidint amb la inauguració del Moll de Balears, el president del Port Josep M Cruset va expressar el desig de recuperar en dos anys els nivells d’escales i de passatgers de 2019 i les previsions per a la temporada 2022 apunten al fet que aquesta demanda podrà ser realitat en el 2023. La programació per a enguany, preveu, avui dia, 38 escales que sumaran uns 58.200 creueristes en total, situant-se en nivells similars a l’any de 2017 i molt lluny de les xifres de 2020 i 2021. El Port preveu rebre creuers durant tota la temporada, a partir del 15 d’abril i fins al 11 de novembre, però la majoria de les escales es concentren en els mesos d’abril i maig (7 i 6 escales, respectivament) i en el mes d’octubre (15 escales, amb més de 30.000 passatgers).

La novetat de la temporada és la constatació de la participació de la majoria de les companyies que ja operaven l’any 2019 i també l’entrada de noves navilieres importants com Royal Caribbean, MSC Cruises, CroisiEurope i Tradewind Voyage. En el cas de Royal Caribbean, la companyia renova la seva aposta per Tarragona, ja que aquesta empresa líder del sector ja havia apostat per Tarragona el 2019, però la suspensió de l’activitat creuerística a causa de la pandèmia de COVID19 no va permetre que fes escala al Port de Tarragona.

Incorporació de Global Ports Group

La Taula ha incorporat Global Ports Group com a nou membre. L’empresa multinacional se suma a la taula institucional en la seva condició de nou concessionari de la terminal del Moll de Balears per 12 anys. Es tracta d‘una de les empreses més rellevants i amb més experiència dins les operatives creuerístiques dels ports, amb presència en més de 14 països arreu del món.

Global Ports invertirà més de 5 milions d’euros en la construcció d’un nou edifici de 5000 m2 per a la prestació dels serveis a creuers i creueristes que entrarà en servei l’any 2023. Es tracta d’una nova terminal que es construirà de forma modular i que utilitzarà energia solar per garantir la provisió sostenible de les necessitats energètiques de l’edifici. Aquest edifici singular oferirà als passatgers tota mena de serveis, Dutty free, F&B... També disposarà d'una àrea intermodal per a l'estacionament d'autocars i vehicles, millorant així la mobilitat de la zona. L'innovador disseny modular de l'edifici proporcionarà la màxima flexibilitat per adaptar la terminal a les necessitats futures de capacitat de passatgers i oferint un espai per a esdeveniments en un entorn singular.

El CEO de Global Ports, Emre Sayin, en videoconferència des d’ USA ha presentat el projecte de Global per al Port de Tarragona i ha demanat que la companyia es consideri “un membre més de la família”, ja que són a Tarragona per implicar-se en la promoció de la ciutat i el territori, no només com a port de creuers, sinó també com a destinació turística.

El representant regional Western Med de Global Ports, Javier Rodríguez, ha presentat la companyia a la resta de membres de la Taula Instuitucional de Creuers. Entre altres dades, Rodríguez ha explicat que Global Ports opera 25 ports en 14 països del món. Té 1000 treballadors i posseeix un 30% de la quota de mercat de creuers a la Mediterrània. També opera al Carib i a Àsia. L’any 2019 va assolir la xifra rècord de 15 milions de passatgers. En el cas de Tarragona, el pla d’empresa presentat per Global Ports preveu l’arribada de 100.000 creueristes inicials fins assolir els 150.000 passatgers en el sisè any de concessió.

La Taula Institucional de Creuers

La Taula de Creuers es reuneix un cop cada quatre mesos des de la seva creació l’any 2012. Aquesta entitat, encapçalada pel Port de Tarragona, està formada per representants institucionals i empresarials del turisme marca ‘Costa Daurada. Va néixer l’any 2012 i, des de llavors es reuneix tres cops a l’any per consensuar el pla d’acció i impulsar d’activitats de promoció i altres iniciatives que reforcin la ciutat de Tarragona i el Camp de Tarragona, i Terres de l’Ebre, com a una destinació emblemàtica al sector turístic de creuers.

Els agents que avui dia formen part de la Taula són l’Ajuntament de Tarragona, Ajuntament de Reus, Ajuntament de Vila-Seca, la Diputació de Tarragona, l’aeroport de Reus, la Cambra de Comerç de Tarragona, la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, PortAventura, la Universitat Rovira i Virgili, entre altres.

Etiquetat com
  • Creuers a Tarragona
  • Terminal de creuers
  • Tarragona ciutat de creuers
  • Creuers

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors