El Moll de Costa acull diverses iniciatives en el Dia Internacional de les Dones

El Moll de Costa acull diverses iniciatives en el Dia Internacional de les Dones
03 Mar
2022

El Museu del Port presenta una nova visita teatralitzada de la mà d’una consignatària de vaixells

L’Arxiu del Port enceta les ‘Tardes de l’Arxiu’ amb la conferència ‘Arxius en clau feminista’

El Teatret del Serrallo serà un tastet poètic amb l’actuació de les dones de la Casa del Mar i d’un concert

Amb motiu del Dia internacional de les Dones, del Port de Tarragona acollirà un seguit d’iniciatives al voltant del 8 de març en els seus diversos espais del Moll de Costa: el Museu del Port, l’Arxiu del Port i el Teatret del Serrallo.

‘Consignant vaixells’, nova visita teatralitzada gratuïta

El Museu del Port presenta una nova activitat per a tots els públics que portarà a terme a les instal·lacions renovades l’any 2021 i que consistirà en una visita teatralitzada en l’interior museístic.

Amb el títol ‘Consignat vaixells’, el personatge de l’Emília Mallol ens presenta a una consignatària actual del Port de Tarragona mentre ens explica la tasca que porta a terme el consignatari als ports per resoldre situacions de l’armador i la mercaderia a carregar i/o descarregar. Ubicada la visita en un dels àmbits del Museu ens narrarà la relació que, al llarg de la història, han tingut amb alguns dels vaixells mostrats, així com d’activitats al port esportiu i, sobretot, la incorporació i especialització en el tràfic de mercaderies.

La nova activitat serà presentarà, en ser la protagonista un personatge femení, en el Dia de la Internacional de les Dones pel president del Port, Josep Maria Cruset, i la presidenta de la Associació Provincial de Consignataris de Vaixells de Tarragona, Laura Ferrario. L’acte de presentació serà dimarts 8 de març i el diumenge vinent, 13 de març, a 12.30 hores es farà la primera visita teatralitzada gratuïta. Cal fer, però reserva prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Conferència a l’Arxiu del Port: ‘Arxius en clau femenina’

En el marc de les activitats programades pels diferents espais que conformen Port-Ciutat, el pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones, des de l’Arxiu, s’organitza una conferència amb el títol ‘Arxius en clau feminista’.

La persona encarregada d’impartir-la serà Remei Perpinyà, doctora en Història i màster en Arxivística, professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona i responsable de recerca de l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents de la UAB, on imparteix assignatures d'arxivística i documentació. És membre del Grup de Recerca Política, Institucions i Corrupció a l'Època Contemporània (PICEC) i, actualment, investiga els arxius en clau de gènere.

Partint de la base que els arxius tenen el compromís social de conservar una memòria plural, i assegurar-se de custodiar fons que siguin representatius de les activitats de tots els col·lectius socials, cal constatar que aquest compromís no sempre es compleix perquè la memòria històrica de les dones està insuficientment representada en els arxius.

La conferència de Remei Perpinyà, que forma part del cicle ‘Tardes a l’Arxiu’, tindrà lloc el dimarts 8 de març a les 18 h a la sala d’actes de l’Arxiu del Port i serà presentada per la periodista tarragonina Laura Casas. És una activitat gratuïta amb aforament limitat i cal fer la reserva a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El Teatret del Serrallo també se suma al Dia Internacional de les Dones

El Teatret serà l’escenari de dos actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Concretament, el dissabte 5 de març a les 20 h acollirà el concert ‘Mr. Divas’ i el 17 de març, a les 17 h i a les 19 h, teatre de les dones de la Casa del Mar amb tres petites actuacions en un ‘Tastet poètic’.

En l’actuació del 5 de març, ‘Mr. Divas’ es presenta en format de concert íntim i a partir del seu repertori mostra els temes més emblemàtics de les dives de tots els temps. Dos grans artistes, música en directe i les cançons més poderoses fan que Mr. Divas vesteixi de gala el teatre, la terrassa o el racó més inesperat on es posi en escena.

Dirigit per Carles Carrasco, és un projecte que fa un homenatge a les veus femenines de més culte de tots els temps. És un acte amb preu solidari a favor de l’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí. Per a més informació: 654 063 658.

L’altra iniciativa del Teatret ha estat acollir les dones de la Casa del Mar perquè presentin, en dues sessions, tres petites actuacions de teatre amb el títol reivindicatiu "Dones amb tots els ets i uts". Les sessions es faran dijous 17 de març, a les 17 i a les 19 hores, i són incloses en la Setmana Cultural de la Dona de l'entitat. Ambdues funcions es tancaran amb l'actuació de la coral de l'entitat. Les invitacions són gratuïtes i es poden recollir a l'oficina de la Casa del Mar.

Altres activitats culturals durant el mes de març

L’Arxiu del Port organitza per al diumenge 13 de març, a les 12 hores, una visita guiada a la casa Fontanals del barri del Port. Conduïda per Francesc Gassó, propietari actual de l’immoble, persona que ha estudiat la historia de la família i ha tingut cura de conservar tota la documentació dels Fontanals-Vidal, de gran importància per a l’estudi de l’època.

Els Fontanals-Vidal, nissaga familiar benestant que, tot i no tenir ascendència tarragonina, es va instal·lar a la ciutat en una de les èpoques més pròsperes que aquesta ha viscut, justament quan el Port de Tarragona estava en plena efervescència i el tràfic de mercaderies per via marítima era molt considerable, van construir una casa al Barri del Port, mostra de les poques que resten de l’arquitectura del segle XIX.

El punt de trobada per efectuar la visita serà davant l’estàtua de Mercuri de la plaça dels Carros. L’activitat és gratuïta amb aforament limitat i per fer reserva cal trametre un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Encara es poden contemplar durant aquest mes els tres àmbits expositius al Moll de Costa: el Tinglado 1 acull ‘Ahir – Avui’, una producció pròpia que mostra les imatges del passat i el present del Port de Tarragona fins al 27 de març; el Tinglado 2 mostra fins al diumenge 13 de març ‘De formes deformes’ de Miquel Planchart, una proposta visual singular que combina la figura i l’abstracció a través de la tècnica estereoscòpia; i el Refugi mostra l’exposició ‘Carmelites. 150 anys de presència a Tarragona’, un itinerari vinculat a la ciutat que es pot contemplar fins al 20 de març.

Les exposicions, d’accés lliure, es poden contemplar, en horari de 10 a 13 h i de 16 a 19 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona