El Consell d’Administració de Port Tarragona aprova l’adjudicació de la nova terminal de creuers

El Consell d’Administració de Port Tarragona aprova l’adjudicació de la nova terminal de creuers
27 Gen
2022

Global Ports Holding construirà un edifici sostenible en el Moll de Balears 

El grup gestionarà la terminal 12 anys i hi invertirà 5,5 milions d’euros  

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona va aprovar ahir l’adjudicació de la nova terminal de creuers a Global Ports Holding Plc (GPH), l’operador de terminals de creuers independent més gran del món. El Port de Tarragona ha atorgat a Global Ports Holding una concessió per a 12 anys, amb opció a 6 anys més, per a la  construcció  i gestió d’una nova terminal de passatgers de creuer a Tarragona.  

La terminal se situarà en el Moll de Balears, una inversió de 30 milions realitzada per l'Autoritat Portuària de Tarragona entre 2020 i 2021 per a la millora de la infraestructura portuària del Port Inaugurat el passat mes d’octubre, el Moll de  Balears pot acollir des d’ara els  creuers més grans del món i permet la capacitat d'atracament fins a quatre vaixells simultàniament, gràcies a l’increment de la línia d’atracada amb 700 m. A més, s'ha ampliat l'àrea disponible per a les operacions de creuers mitjançat l’esplanada de 40.000m2 del nou moll. L’Autoritat Portuària ha invertit també en el condicionament del moll per a l'electrificació, la qual cosa reduirà significativament les emissions de CO2 dels creuers atracats. 

Un edifici sostenible 

GPH invertirà fins a 5,5 milions d'euros en la construcció d'una nova terminal de creuers modular d'última generació, que utilitzarà energia solar per garantir la provisió sostenible de les necessitats energètiques de la terminal. Aquest edifici singular oferirà als passatgers tot tipus de serveis, Dutty free, F&B... També disposarà d'una àrea intermodal per a l'estacionament d'autocars i vehicles millorant la mobilitat de la zona. L'innovador disseny modular de l'edifici proporcionarà la màxima flexibilitat per adaptar la terminal a les necessitats futures de capacitat i oferint un espai per a esdeveniments en un entorn singular. 

Josep M. Cruset, President del Port de Tarragona, considera que “l'adjudicació de la nova terminal de creuers al Moll de Balears suposa un gran impuls addicional per a  un projecte que el Port comparteix amb l'Ajuntament de Tarragona, Reus i Vila-seca, els agents turístics i les empreses del nostre territori i de la "Costa Daurada". També ha explicat que "a partir d'ara, comptem amb un soci com Global Ports Holding per donar l'empenta definitiva  al projecte de creuers, gràcies a la seva excel·lent posició al mercat, la seva trajectòria, experiència i la seva professionalitat". 

Emre Sayin, Director Executiu de GPH, declara que "la Terminal del Port de Tarragona és una adquisició important per a la nostra companyia, reforçant la nostra creixent presència a la Península Ibèrica i la Mediterrània Occidental. Estem molt agraïts a l'Autoritat Portuària de Tarragona per dipositar la seva confiança en GPH com a operador del Port de Creuers de Tarragona i esperem treballar amb totes les parts interessades per augmentar el trànsit de passatgers a Tarragona de manera sostenible i responsable". 

Global Ports Holding Plc 

La incorporació de Tarragona al Porfolio de GPH significa que, després de l'acord de concessió  prèviament anunciat, el nombre total de ports de creuers  gestionats per GPH  augmentarà a 23. Global Ports Holding Plc és l'operador portuari de creuers més gran del món amb una presència establerta a les regions del Carib, el Mediterrani i Àsia-Pacífic, incloent-hi les operacions comercials a  Montenegro. Establert el 2004 com un operador portuari internacional amb una cartera diversificada de ports de creuers, GPH group ocupa una posició única en el panorama dels ports de creuers, posicionant-se com la marca de ports de creuers líder al món. 

Etiquetat com
  • Creuers a Tarragona
  • Tarragona ciutat de creuers
  • Terminal de creuers

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona