La cúpula de la SOStenibilitat prolonga la seva estada al Moll de Costa fins a Sant Joan

La cúpula de la SOStenibilitat prolonga la seva estada al Moll de Costa fins a Sant Joan
14 May
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Des de la seva apertura l’1 de febrer fins a la primera setmana de maig han participat més de 1800 persones

Les reserves confirmades fins al juny poden elevar la participació fins a gairebé 2100 persones

Per a gaudir de l’experiència cal fer reserva prèvia a https://codoleducacio.com/oh/

El Projecte OH! Cúpula de la Sostenibilitat instal·lat des del 1 de febrer al Refugi 1 del Moll de Costa prolonga la seva estada fins les festes de Sant Joan, 23 de juny. La decisió s’ha pres a causa de l’excel·lent acollida de la ciutadania a tot el seguit d’activitat immersives, artístiques, educatives i culturals dirigides a tots els públics. Des e l’1 de febrer han visitat la Cúpula unes 1800 persones i, l’organització preveu que s’arribin al voltant de les 2100 persones amb les reserves confirmades a hores d’ara fins al juny. Es tracta d’un projecte de consciència ecosocial ideat per Còdol Educació i, que amb el suport del Port Tarragona, convida a capgirar la nostra relació amb el planeta, la comunitat i nosaltres mateixes. Es tracta d’un espai immersiu amb noves propostes per a tots els públics.

El projecte compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’editorial AkiaraBooks. La cúpula és un element itinerant que tenia prevista fer una parada de 3 mesos al Moll de Costa del Port de Tarragona. Però el projecte ha tingut tan bona acollida per part de la ciutadania que allargarà la seva estància a Tarragona fins les festes de Sant Joan, al juny. Es tracta d’ una espectacular posta en escena on es desenvolupen 7 propostes immersives i diverses activitats educatives, artístiques i culturals. Per poder participar, cal inscriure’s prèviament a través la pàgina oficial www.codoleducacio.com.

El Port de Tarragona es mostra molt satisfet amb aquest projecte, alineat amb les seves línies estratègiques sostenibles i, que van més enllà, dels paràmetres empresarials, traduint-se en un un fort compromís cultural, social i mediambiental per la ciutat. El Refugi 1 acompanyat de tots els espais culturals del Port com Tinglados, Teatret, Museu i Arxiu, etc s’han convertit, al llarg dels anys, en escenari de nombrosos esdeveniments d’alt interès ciutadà com és el cas de la Cúpula Geodèsica. A més s’han ideat les diferents activitats del Projecte Oh! per arribar a tot tipus de públics, grans i petits. El Moll de Costa és avui dia un dels paratges més emblemàtics i arrelats en la història de Tarragona i amb l’objectiu de consolidar aquest referent el Port de Tarragona continuarà treballant per acollir projectes artístics, culturals i socials.

La Cúpula de la SOStenibilitat

La ciutadania té l’oportunitat de gaudir, al Refugi 1 del Moll de Costa, set experiències artístiques i culturals a dins d’un escenari inèdit: una cúpula geodèsica de 10 metres de diàmetre i 5 metres d’altura, un espai singular d’un conjunt d’activitats immersives, artístiques i participatives, pensades i dissenyades per a tots els públics. Aquestes experiències aposten per una tasca d’eco-alfabetització imprescindible en un context de crisi ecològica global per tal de contribuir a un canvi de model cultural per abordar, des de l’esperança activa i la visió transformadora de la realitat, els reptes majúsculs als quals s’enfronta la humanitat.

Una experiència sensorial

Aquesta espectacular posada en escena aposta per al desenvolupament de la consciència ecosocial. L’interior de la cúpula geodèsica, construïda per un equip d’arquitectes experts en bioconstrucció, està equipada amb la més nova tecnologia de projecció fulldome360 que permet projectar imatges sobre la superfície d’una mitja esfera embolcallant les persones amb impressionants paisatges i efectes visuals que es troben a l’interior de la cúpula geodèsica.

Aquesta tecnologia, juntament amb disseny artístic, la música i la narració d’una guia genera una presentació espectacular per aconseguir una autèntica immersió de les persones que hi participin per tal que impacti en l’emoció, generi reflexió i convidi a l’acció. L’experiència uneix l’espectacularitat de les imatges, del moviment i dels so per connectar amb les emocions de les persones participants i, al mateix temps, convida a participar en activitats i a interactuar amb les altres persones presents.

Programació

La Cúpula permet acollir públic de tot tipus i edats.

Les escoles i instituts poden apuntar-se a les propostes específicament ideades per als centres educatius.

Per altra banda, s’hi poden inscriure també empreses i grups d’entitats i col·lectius que vulguin fer una reflexió en clau de sostenibilitat.

Finalment, els dissabtes 8 i 22 de juny a la tarda, s’han programat sessions familiars obertes i gratuïtes.

Per a poder participar i disposar de tota la informació i programació, cal inscriure’s prèviament a través la pàgina oficial www.codoleducacio.com.

Contacte: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Imatges i vídeos: https://1drv.ms/f/s!AjhxMIUexiFXj-NX3dhO3OmGBvDnhw?e=nrFvQI

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona