‘El Guardià de la llum’, la nova activitat pedagògica del Museu del Port de Tarragona

‘El Guardià de la llum’, la nova activitat pedagògica del Museu del Port de Tarragona
16 Feb
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Estrena un espectacle de titelles que transporta als infants a un món màgic per a commemorar la professió del faroner i el 160 aniversari del Far de la Banya

L’activitat, oberta als mitjans de comunicació, es durà a terme per primera vegada el divendres 16 de febrer a les 10h amb l’alumnat de cicle inicial de l’Escola Torreforta

Aquest divendres 16 de febrer a les 10h s’ha presentat públicament la nova activitat pedagògica del Museu del Port de Tarragona. Es tracta d’un espectacle de titelles sota el títol ‘El Guardià de la llum’, una activitat que formarà part del programari educatiu que té el Museu adreçat a escoles i centres educatius i representada per la companyia ‘Matito’. L’activitat, adreçada a infants de cicle inicial i cicle mitjà d’educació primària, pot acollir fins a un màxim de cent alumnes. Tot comença a la recepció del mateix Museu del Port i les titelles son les encarregades de transportar a l’alumnat per una història tant mil·lenària com actual, a la vegada que l’activitat commemora el 160 aniversari del reconegut icona tarragoní, el Far de la Banya. Els centres educatius interessats en contractar aquesta activitat poden tenir la informació necessària en l’enllaç oficial https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/museu-port/programa-pedagogic

L’activitat comença a la recepció del Museu del Port de Tarragona, situat al Moll de Costa. La introducció es dona a terme davant una fidel rèplica del Far de la Banya, rèplica que també té la seva pròpia historia; va ser dissenyada per un antic treballador del Port l’any 2013, Josep Tomás Rosales. L’espectacle de titelles es desenvolupa a l’aula didàctica del Museu i té una durada aproximada d’1 hora.

La companyia ‘Matito’ és l’encarregada de donar vida a aquesta nova activitat pedagògica. Mitjançant la màgia del teatre de titelles i una narrativa emotiva, "El Guardià de la Llum" convida al públic a reflexionar a través d'una aventura divertida que ens transporta a un món màgic i fascinant, però també ens recorda la realitat del canvi climàtic i els seus efectes sobre el nostre mar.

Des del Museu del Port es continua amb la línia de desenvolupar activitats entorn de la sostenibilitat i l’educació ambiental.

Argument ‘El Guardià de la llum’

L'antic Far de la Banya, una icònica estructura que ha resistit el pas del temps, continua captivant a residents i visitants amb la seva fascinant història. Originalment situat al Delta de l'Ebre, aquest far va ser traslladat al Port de Tarragona durant els anys 80 per garantir la seva preservació i el seu llegat per a les generacions futures convertint-se en Museu de Fars com a extensió del Museu del Port de Tarragona.

Construït a finals del segle XIX, l'antic Far de la Banya va ser un punt de referència crucial per a la navegació marítima, guiant als navegants a través de les perilloses aigües de la costa. No obstant això, amb el temps, va començar a perdre la seva rellevància i va sofrir el deteriorament causat per l'erosió costanera. Per preservar aquest patrimoni històric, es va decidir traslladar-lo al Port de Tarragona, on podria ser restaurat i conservat adequadament arribant aquest anys 2024 al seu 160è aniversari.

Aquesta història de perseverança i preservació s'uneix a la tradició mil·lenària del faroner, una professió que s'ha transmès de generació en generació. Els faroners, amb la seva dedicació i perícia, han estat els guardians dels mars durant segles, passant els seus coneixements de pares a fills.

Avui dia, la professió de faroner continua sent vital per a la seguretat marítima, amb els faroners actuant com a guardians dels oceans i la vida marina. Tot i els canvis tecnològics, la seva tasca segueix sent essencial per a la navegació i la preservació dels ecosistemes marins.

Aquesta rica història i tradició serveixen com a inspiració per a l'espectacle "El Guardià de la Llum" de la Companyia Matito.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors