El Museu del Port de Tarragona inaugura una exposició de l’ONG tarragonina Good Karma Projects

El Museu del Port de Tarragona inaugura una exposició de l’ONG tarragonina Good Karma Projects
13 Dic
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

En la inauguració on es mostren 20 fotografies grans, que formen part de les accions dutes a terme per l’ONG i incloses al documental ‘MED2050 Més peixos que plàstics al mar’

Amb un veler l’equip de l’ONG recull plàstics i pretén conscienciar i fer front a les principals amenaces dels ecosistemes

L’exposició del Museu estarà oberta al públic, gratuïtament, fins al 15 de febrer de 2024 i el 28 de desembre s’estrenarà l’escape room ‘Ajuda’ns a salvar el Mediterrani’ per a famílies amb infants a partir de 6 anys

Ahir a la tarda el Museu del Port de Tarragona va acollir la inauguració d’una nova exposició creada per l’ONG tarragonina Good Karma Projects. L’acte va estar presentat per la responsable del Museu del Port, Mercè Toldrà i va comptar amb la participació de l’ambaixador de Good Karma Projects, Jordi Oliva, i del president del Port , Saül Garreta, per tancar l’acte. Es tracta d’una exposició fotográfica que està basada en la creació d’un documental ‘MED2050 Més peixos que plàstics al mar’ on l’ONG s’ha embarcat per contribuir en l’exploració i descobriment de la biodiversitat. L’ONG busca la col·laboració per poder treballar amb entitats, com el Port, que busquen adoptar acció en la conservació del Mediterrani. A través de diverses activitats relacionades, publicades a la web del Port, https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats, l’exposició té l’objectiu de prendre diverses accions, mesures i projectes per tal de prendre fer arribar a la ciutadania la importància de tenir cura dels nostres mars i de la petjada que deixem els humans al mar. També el 28 de desembre hi haurà 3 sessions, gratuïtes, d’un nou escape room ‘Ajuda’ns a salvar el Mediterrani’ activitat adreçada a famílies amb infants a partir de 6 anys i joves fins a 16 anys.

L’exposició, que romandrà oberta fins al 15 de febrer podrà visitar al Museu del Port de Tarragona amb entrada lliure i sense reserva prèvia. La mostra, a través d'un missatge constructiu i del documental ‘MED2050 Més peixos que plàstics al mar’ vol despertar l'estima de la ciutadania cap al Mediterrani, fent valdre la seva riquesa a la vegada que se sensibilitza sobre les principals amenaces a les quals està exposat. L'objectiu final és promoure un canvi en la societat, cap a un estil de vida més respectuós amb l'oceà.

L’ONG ha dissenyat un documental sota el títol ‘MED2050 Més peixos que plàstics al mar’, un audiovisual que es preveu es pugui projectar durant el mes de gener de 2024 al Museu del Port del Moll de Costa. Ës un documental on es denuncia el fet que durant l’any 2050 ja hi haurà més plàstics que peixos al mar Mediterrani si no reverteix la contaminació. La campanya de conscienciació els porta a diferents indrets del territori per fer un seguiment dels deserts marins. Tot el material que han recollit forma part del documental ‘MED2050 Més peixos que plàstics al mar’

Escape Room

Per tal de reforçar i crear noves activitats educatives i sostenibles relacionades amb el nostre entorn, el dijous 28 de desembre a les 10:30 h s’organitzaran fins a 3 sessions d’un nou escape room sota el títol ‘Ajuda’ns a salvar el Mediterrani’. Es tracta d’una activitat adreçada a famílies amb infants a partir de 6 anys i joves fins a 16 anys.

L’activitat és totalment gratuïta amb reserva prèvia a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o trucant al telèfon 977 259 434 del Museu del Port de Tarragona

La tarragonina Good Karma Projects

Good Karma Projects s'embarca en una expedició circular a vela a través del mar per contribuir en l'exploració i descobriment de la biodiversitat, i col·laborar amb les entitats que busquen passar a l’acció en la conservació del Mediterrani. A través d'un documental s'uniran i explicaran les històries de persones i projectes que treballen per a fer front a les principals amenaces dels ecosistemes.

L’expedició

En l'expedició, es visiten reserves marines de la mà d'investigadors/es i grups d'acció local per entendre el seu paper essencial per a la conservació i resiliència enfront de la pèrdua de biodiversitat. Es dona suport a la creació de noves zones protegides, i es mostra la bellesa i la rellevància de la protecció d'espècies i hàbitats amenaçats; des de les més conegudes com la posidònia fins a aquelles que la seva presència passa desapercebuda com les mantes i els taurons. Durant el recorregut de 700 milles també s'agafen dades científiques i es participa en projectes de ciència ciutadana com Observadores del Mar, contribuint així al descobriment de deserts submarins, ocells marins, tortugues i taurons.

Objectius

• Gravació del Documental MED2050

• Estudi de microplàstics en àrees marines protegides i àrees pròximes a zones urbanitzades en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili.

• Exploració i seguiment de deserts submarins i praderes de posidònia (Illes Medes, Cap de Creus, Cap Formentor i Es Freus) amb Hidden Deserts.

• Marcatge de mantes i exploració + divulgació de l'àrea marina protegida de Sa Dragonera amb SaveTheMed.

• Seguiment i divulgació de la població de tauró blau al Mediterrani amb SharkMed.

• Accions de sensibilització i educació ambiental a Barcelona, Tarragona, Cap de Creus, Palma de Mallorca i Eivissa.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors