La Taula Institucional de Creuers de Tarragona es reuneix per fer balanç de la temporada 2022

La Taula Institucional de Creuers de Tarragona es reuneix per fer balanç de la temporada 2022
15 Dic
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les dades demostren que els creueristes que arriben a Port Tarragona es queden al territori

Durant la temporada 2022 s’hi ha constatat poca massificació demogràfica i una aportació a la desestacionalització de la temporada turística

L’impacte econòmic per al territori ha superat els 5 milions d’euros

Avui dijous 1 de desembre, a la sala Roger de Llúria de la seu institucional del Port Tarragona, s’han reunit presencialment els representants institucionals i empresarials que formen part de la Taula Institucional de Creuers amb l’objectiu d’analitzar la temporada 2022.

La Taula, formada per les principals institucions i empreses vinculades al turisme del territori, hi ha participat Saül Garreta, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona; Marta Farrero, directora del Patronat de Turisme de la Costa Daurada; Pau Ricomà, Alcalde de Tarragona; Dídac Nadal, conseller de Comerç, Fires, Mercats i Consum de Tarragona; Anna M. Martínez, subdirectora general d'Ordenació i Inspecció Turística de la Generalitat de Catalunya; Laura Roigé, presidenta Cambra de Comerç de Tarragona; Daniel Martín, director gerent de la Cambra de Comerç de Tarragona; Òscar Saladié, degà Facultat Turisme i Geografia URV; Cristina Cid, regidora d’Innovació i Turisme de l’Ajuntament de Vila-seca; Montse Caelles, regidora de Projecció de ciutat de Reus; Marta Vilalta, Gerent de l'Agència Reus Promoció; Francesc Pintado, president de l’AEHT; Xavier Jornet, membre de la junta de l'AEHT; Juan José Crespo, director de l’aeroport de Reus i Berta Cabré presidenta de la FEHT.

Per part del Port de Tarragona també han participat Genoveva Climent, directora de comercial i desenvolupament de negoci,  Marta Virgili, cap de relacions institucionals i presidència, Xavier Fähndrich, director de comunicació i imatge, i Tana Corral, Marketing Business Manager.

Els representants de la Taula Institucional s’han reunit per analitzar les xifres obtingudes de la temporada de creuers 2022 que es va iniciar el passat mes d’abril. Les previsions de Port Tarragona a l’inici de temporada se situaven en unes 38 escales i entre 55.000 i 60.000 passatgers. Finalment durant l’any 2022 hi ha arribat a Port Tarragona 35 escales i 64.470 creueristes.

Un impacte molt positiu per al territori

Durant la temporada 2022 l’impacte econòmic al territori per l’arribada de creueristes va pujar fins al 5.008.335 euros. Aquestes arribades ajuden a desastacionalitzar la temporada turística com demostren la major concentració d’escales en els mesos previs i posteriors a juliol i agost. De les 35 escales totals, 11 són arribades registrades abans, entre març i a juny, i 20 després dels mesos àlgids de l’estiu, de setembre a novembre.

Els assistents a la reunió també han pogut conèixer les primeres dades de l’enquesta de satisfacció realitzada per Eurecat-Centre Tecnològic de Catalunya. L’enquesta reflecteix un augment de passatgers que opten per quedar-se al territori de forma lliure o comprant una excursió: un 96% enguany, respecte al 93% de 2019. La gran majoria de creueristes en trànsit escullen l’opció la visita per lliure, seguida per visites guiades a la ciutat i al territori.

La valoració general que fan els i les visitants de la destinació Tarragona-Costa Daurada és de 8,9 sobre 10 (el mateix resultat que el 2019). Les dades corroboren l’acompliment de les expectatives per part de les persones que ens visiten, amb un 52% que afirma haver complert les seves expectatives, mentre que el 41,5% reconeixen que la destinació ha superat les seves expectatives. En total un 93,1% dels creueristes recomanarien Tarragona com a destinació.

Previsions 2023

La reunió d’avui ha servit també per conèixer i analitzar les previsions de la temporada 2023. Continuant amb una línia de creixement sostingut i consensuat amb el territori, per la temporada vinent s’esperen 50 escales i 95.000 passatgers.

Com analitza el president del Port de Tarragona, Saül Garreta “es tracta d’un símptoma de la recuperació del sector, que ens apropem a xifres pre-pandèmiques i que el model de creuers de Tarragona és sostenible en comparació amb els de Barcelona o Venècia, en termes d'impacte demogràfic i mediambiental.”

Es tracta d’un creixement progressiu encara molt lluny de les dades obtingudes l’any 2019, on es van trencar records de creueristes a Port Tarragona amb uns 130.000 passatgers.

Creuers amb consens i amb desenvolupament sostenible

L’activitat de creuers a Tarragona és projecte amb personalitat i organització pròpia, diferenciada d’altres models de la Mediterrània, ja que es tracta d’un model desenvolupat de manera consensuada amb els representants institucionals, administratius i empresarials del Camp de Tarragona i de la Costa Daurada. La Taula Institucional de Creuers és l’espai de col·laboració en el que institucions, administracions, empreses i universitat cooperen per desenvolupar un model sostenible de creuers. Un projecte de creuers que s’ha treballat des del principi per diversificar les visites en tot el territori per evitar una concentració en una única destinació o ciutat i no generar els efectes de massificació que sí pateixen altres destinacions. D’aquesta manera, des del moment en que es fa la comercialització del destí turístic, com des del moment en que s’oferten les sortides, els i les creueristes opten per múltiples destinacions que abasten tot el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre com pot ser la Conca de Barberà, el Priorat, Terres de l’Ebre o bé les pròpies ciutats de Tarragona, Reus o Vila-seca.

Etiquetado como
  • Creuers a Tarragona
  • Creuers
  • Tarragona Cruise Port
  • Costa Daurada passatgers

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona