L’ICAT i el Port de Tarragona organitzen conjuntament les IX Jornades de Dret Portuari

L’ICAT i el Port de Tarragona organitzen conjuntament les IX Jornades de Dret Portuari
25 Nov
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

4 ponències i 4 espais ‘col·loquis’ han donat forma a la novena edició de les jornades

A més de les persones professionals del sector, les jornades, han estat obertes i gratuïtes a l’alumnat de la Universitat Rovira i Virgili

La iniciativa permet aprofundir en l’especialització i actualització de coneixements dels professionals del Dret Marítim a Tarragona

Com cada any, el Port de Tarragona i l’Il·lustre Col·legi d’Advocacia de Tarragona (ICAT) han presentat, a la Sala d’Actes d’ICAT, les IX Jornades de Dret Portuari de Tarragona. La trobada s’ha celebrat aquest divendres, 25 de novembre, en una sessió que ha començat a les 9:00 del matí amb unes paraules de benvinguda del nou president del Port Tarragona, Saül Garreta i de la degana del Col·legi d’Advocacia de Tarragona, Estela Martín. T

ots dos han reconegut i s’han mostrat molt satisfets per la celebració de la novena edició d’aquestes jornades que donen la possibilitat d’actualitzar permanentment els continguts d’una matèria tan específica per als col·lectius de professionals relacionats amb el Dret Portuari a Tarragona. El president del Port, Saül Garreta, ha agraït i ha destacat la gran tasca acomplerta conjuntament entre l’ICAT i els Serveis Jurídics del Port Tarragona per consolidar aquestes jornades de primer nivell a la ciutat. El president de l’APT ha posat èmfasi en la complexitat jurídica i administrativa d'una Autoritat Portuària “que és enorme i que té múltiples vectors en joc. Vectors –ha explicat- que van més enllà de l' àmbit pròpiament portuari amb implicacions molt rellevants tant en l' àmbit urbanístic, com en el comercial i el de les relacions laborals, entre d’altres. Garreta ha finalitzat la seva intervenció agraint a totes les persones assistents a l’acte el seu compromís per reforçar i potenciar els coneixements dels experts en Dret Portuari. Per la seva part, la degana del Col·legi, Estela Martín, ha declarat que “són unes jornades més que consolidades en el sector ja que s’han assolit les 9 edicions” i “representen un win-win per a les dues institucions implicades en la seva organització, ja que el món portuari necessita professionals formats i especialitzats i, per a l'advocacia, el dret marítim és una oportunitat per al seus membres”.

A continuació i, després de la inauguració, ha arribat el torn de les ponències. La primera sota el títol ‘El nou Pla Director Urbanístic portuari’ a càrrec de la directora de l’Àrea Jurídica de Ports de la Generalitat, Daniela Millet, i de la directora Adjunta de Ports de la Generalitat, Esther Roca.

La segona ponència ha començat a les 10:30h i l’ha pronunciada Juan Casadevall, doctor en dret, advocat de l’Estat excedent i soci de Crowe Legal i Tributari, una exposició sota el títol ‘Algunes especialitats dels imposts de societats i sobre el valor afegit en l’àmbit dels ports’.

Després d’una breu pausa ha començat la tercera exposició a càrrec de l’advocat de l’Estat i cap de l’Assessoria Jurídica de Ports de l’Estat, José Antonio Morillo-Velarde del Peso, ponència vers ‘La utilització del domini públic portuari per altres administracions públiques’.

Per finalitzar el torn de les ponències, ‘L’aplicació de la Llei 19/2003, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, en l’àmbit de ports’ ha estat a càrrec de Fernando Rius, advocat de l’Estat, cap de la província de Tarragona i vocal del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

A més de les quatre ponències principals d’aquesta edició, les Jornades de Dret Portuari, han comptat amb quatre espais ‘col·loqui’ on els i les professionals de l’àmbit han pogut compartir i expressar els seus coneixements, experiències i reptes relacionats amb el dret marítim.

Les IX Jornades de Dret Portuari de Tarragona han estat clausurades, al voltant de les 14:00h, per Estela Martín qui ha agraït la professionalitat i tota la informació que s’ha pogut analitzar i recollir en unes jornades que, ja esperen la propera edició i que compliran deu anys des de la seva primera convocatòria.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona