El Port de Tarragona prepara l’adquisició de material per la xarxa RESCAT

El Port de Tarragona prepara l’adquisició de material per la xarxa RESCAT
25 Oct
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Aquesta licitació servirà per adquirir més de 150 terminals entre portàtils, mòbils i fixes amb un cost de 266.000 euros

L’Autoritat Portuària de Tarragona prepara el subministrament i manteniment de terminals i   accessoris per a la Xarxa Rescat per a garantir la cobertura en el parc de terminals de la Policia  Portuària  del Port de Tarragona. La licitació que prepara l’APT tindrà un cost màxim estimat de 265.800€ (IVA no inclòs) i una durada de 5 anys amb un termini de lliurament de 6 setmanes des de la formalització del contracte.

Aquesta adquisició arriba després que el passat mes de febrer es signés el conveni entre el Departament d’Interior de la Generalitat de  Catalunya  i  l’Autoritat  Portuària  de  Tarragona per  a  l’adhesió  a  la  xarxa  RESCAT  de  radiocomunicacions  d’emergències  i  seguretat  de  Catalunya. Aquesta adhesió tenia com a objectiu  implantar  un  sistema que per a la interlocució i coordinació entre l’APT i els cossos de seguretat i emergències del Departament d’Interior.

Ara l’APT treballa per l’adquisició i manteniment dels aparells per la utilització de la Xarxa   Rescat amb la compra de 128 Terminals Portàtils, dels quals 18 seran ATEX, 10 Terminals mòbils, 13 Terminals fixes i 12 kits per a vehicle (“car kit”).

Per la posada en marxa de l’equipament aquest serà  efectuat un cop es comprovi que els equips son aptes pel seu funcionament per part de la  Policia  Portuària  de  la  Autoritat  Portuària  de  Tarragona i siguin verificats per part dels serveis tècnics de la Xarxa RESCAT per tal de garantir la compatibilitat dels equips amb els requeriments tècnics i d’integració necessaris.

El Port Tarragona pioner en col·laboració en emergències

L’agost de 2019, es va signar un conveni per a la prestació dels serveis comuns de prevenció i control d’emergències al Port de Tarragona, entre el departament d’Interior i l’APT, que preveia la realització d’activitats formatives orientades i relacionades amb el coneixement teòric i pràctic dels diferents aspectes que tenen a veure amb l’activitat portuària i els riscos específics associats a l’activitat industrial i marítima dins de la zona de servei del Port i que poden donar lloc a actuacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta formació respon a les necessitats específiques dels equips d’intervenció del Port de Tarragona, en el marc del que es recull al Pla d’Autoprotecció homologat, i que el Centre de Seguretat Marítima Integral Jovellanos va dissenyar i imparteix a les seves instal·lacions, des d’on es ve realitzant la formació especialitzada als cossos d’intervenció de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Des de l'Autoritat Portuària de Tarragona, conjuntament amb Salvament Marítim a Tarragona i Bombers de la Generalitat, s'ha treballat de manera intensa per posar de manifest la importància de tenir equips altament especialitzats per una major i millor col·laboració entre les diferents organitzacions com demostra la signatura del conveni del passat febrer.

Què és la xarxa RESCAT?

La Xarxa Rescat és la xarxa de radiotelecomunicacions d'emergència i seguretat, propietat de la Generalitat de Catalunya, que aplega els cossos de seguretat, els serveis d’emergències i diversos gestors d'infraestructures de Catalunya: Mossos d'Esquadra, Policies Locals, Bombers de la Generalitat, Bombers i Guàrdia Urbana de Tarragona, Protecció Civil, Servei d'Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Departament de Territori i Sostenibilitat, Agència Catalana de l'Aigua i Servei Català de Trànsit, entre d'altres.

El propòsit de la Xarxa Rescat és el de servir a tots i cadascun dels col·lectius implicats en la seguretat, les emergències i serveis i subministraments bàsics amb la finalitat de millorar el rendiment, l’eficàcia i l’operativa de tots els recursos del país que treballen en aquests àmbits.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

The aim is to open up the port and its spaces to the people, giving them the opportunity to get to know its facilities and to see the different port operations, both from the land and the sea.

 

ACTIVITIES | FORMS